Diversiteit, hoe ga je daarmee om?

ProfielfotoMark Molenaar 08-05-2018 648 keer bekeken 0 reacties

Begin

07-06-2018 om 13:00

Einde

07-06-2018 om 17:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Amersfoort, hoofdkantoor Ronald McDonald Kinderfonds

Op deze dag organiseert onze partner Goede Doelen Nederland een middag over diversiteit.

De middag begint met een interactieve inleiding en vervolgens ga je zelf aan de slag in een workshop.

Als je doet, wat je altijd deed, zal je krijgen wat je altijd kreeg. Dit geldt ook voor het werven, trainen en behouden van je vrijwilligers. Waarom heb je een diverse groep vrijwilligers nodig? En loop je daardoor de aansluiting met een deel van de samenleving misschien mis? Het is belangrijk om ook (of misschien zelfs wel juist?) in je vrijwilligersbeleid oog te hebben voor diversiteit. Hoe vertaal je het algemene begrip ‘diversiteit’ naar goed vrijwilligersbeleid? Deze thema-middag is bedoeld om concrete handvatten te krijgen om dit toe te passen in jouw organisatie.

Kenneth MacNack, deskundige op het gebied van interculturele vraagstukken, geeft de interactieve inleiding. Hij zal spreken over diversiteit in de brede zin van het woord: welke typen diversiteit zijn er, waar kunnen de verschillende vormen van diversiteit toe leiden in groepen (vrijwilligers), in positieve èn negatieve zin, welke ontwikkelingen zijn er en hoe ga je met verschillen om?

Hierna volgt de workshop Mindset Diversity die wordt gegeven door Mieke de Wit, oprichter van ‘Culturele projecten en Interim management’. Zij is adviseur, publicist, trainer en deed onderzoek naar uiteenlopende thema’s zoals integratie, gender, interculturalisering en participatie. Tijdens de workshops gaan we oefenen in Mindset Diversity.  Eerst bij onszelf en daarna zoomen we in op je organisatie.  Welke (onbewuste) uitsluitingsmechanismen spelen er? Hoe straal je uit dat diversiteit belangrijk is? Hoe zit het met de kracht van de vanzelfsprekendheid van de normen in jouw organisatie? Waar zitten de aangrijpingspunten voor verandering en waar de blinde vlekken? En daarbij kijken we ook pragmatisch naar welke organisatiedoelen beter gediend worden met het nastreven van diversiteit.

Aanmelden en kosten 

De bijeenkomst kost € 35,- per persoon (een factuur volgt na afloop) en aanmelden kan via aanmelden@goededoelennederland.nl.

0  reacties

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen