Je hand in het vuur voor jullie vrijwilligers?

Linda Slagter 06-06-2018 699 keer bekeken 1 reacties

Begin

28-06-2018 om 13:30

Einde

28-06-2018 om 17:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Veiligheid is een belangrijk thema in organisaties. Waar kun je bijvoorbeeld het beste op letten bij een kennismakingsgesprek met een potentiele vrijwilliger? Daarover (en nog veel meer!) gaat deze gratis workshop van Vrijwilligers Centrale Amsterdam.

Vrijwilligers worden vaak ingezet bij kwetsbare mensen. Hoe kun je zorgen voor financiële, psychische en fysieke veiligheid van kwetsbare groepen?

In deze bijeenkomst gaan we met werkvormen aan de slag die je ook kunt doen met je vrijwilligers om het onderwerp bespreekbaar te maken. Ook gaan we in op wat je als coördinator kunt doen in jullie organisatie om de veiligheid van de deelnemers ten opzichte van de vrijwilligers te vergroten.

Aan bod komen de dilemma’s aangaande de (machts)positie van de vrijwilliger ten opzichte van de (kwetsbare) deelnemer. Hoe screen je de vrijwilligers bij aanname, hoe zorg je ervoor dat vrijwilligers elkaar aanspreken op grenzen en mogelijke grensoverschrijdingen? Wat zijn jullie geschreven en ongeschreven regels? Hoe ga je om met een niet pluisgevoel naar één van de vrijwilligers? Bij wie kun je als coördinator terecht als het lastig wordt? Hoe houd je de sfeer prettig met elkaar als je dit onderwerp bespreekt?

Meer info & aanmelden: 
https://vcatraint.nu/index.php?category=cursusinfo&cur_id=231

 

Mark Molenaar

06-06-18 om 17:17

Cool Linda Slagter , ik zal Ronald Hetem er even op attenderen!

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen