Werkbezoek: Verantwoordelijkheid, vertrouwen en zelfsturende tribes van vrijwilligers en medewerkers

ProfielfotoMark Molenaar 04-09-2018 3950 keer bekeken 0 reacties

Begin

31-10-2018 om 14:00

Einde

31-10-2018 om 17:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Huis van Lienden, Blommeland 14, 4033 JL Lienden

Rijnlands werken is een vorm van organiseren op basis van vakmanschap, verbinding en vertrouwen, waarbij de mensen in het veld in de lead zijn. Hoe werkt dat in de praktijk? Hoe werkt dat met vrijwilligers en betaalde krachten? In dit werkbezoek komen alle partijen aan het woord.

Bij Zorgcentra De Betuwe brengen ze het Rijnlands werken in de praktijk, onder andere in Lienden, waar ook veel activiteiten voor de buurt plaatsvinden. Vrijwilligers en betaalde krachten zijn hierbij samen aan zet. In dit werkbezoek vertellen ze je het echte verhaal met Hobbels, Bobbels & Hoogtepunten. Gewoon, eerlijk en onomwonden. Dat kun je checken, want je gaat zelf met ze in gesprek na het plenaire gedeelte.

Programma

14.00 - 14.30 Inloop

14.30  Introductie door Jaap Peters

Er leiden vele wegen naar Rome. Wie het weet mag het zeggen. Het probleem zit dan ook niet zozeer in de vraag ‘Wat is Rijnlands?’, maar in de vraag ‘Hoe bouw je een taakvolwassen organisatie waarin vakmensen weer ‘hun ding’ kunnen, mogen en moeten doen?’ Jaap Peters is organisatiekundige en studeerde Bedrijfskunde (drs.) in Delft aan de Interdisciplinaire Interfaculteit Bedrijfskunde (IIB). Hij is mede-oprichter van  ‘DeLimes | Nieuw Organiseren’ dat is gevestigd in Zwammerdam. In de dagelijkse praktijk noemt hij zichzelf organisatieactivist. Hij is gastdocent op  universiteiten als de Business Universiteit Nyenrode, Universiteit Wageningen en Utrechtse School voor Bestuurs- en Organisatiewetenschap.

14.45 Hobbels, Bobbels & Hoogtepunten

Jaap Peters interviewt een vrijwilliger, een medewerker Welzijn & Gastvrijheid en een medewerker Zorg. Ook haakt hij in op de realiteit bij de volstrekt open Marja Verrips, die de teams Welzijn & Gastvrijheid en hun vrijwilligers begeleidt bij Rijnlands werken. 

15.25 Korte pauze

15.40 In gesprek met vrijwillige en betaalde medewerkers

In parallelle tafelsessies kom je het fijne van Rijnlands werken in de praktijk te weten van mensen die gewoon zo werken. Geen hoogdravende praat, gewoon horen hoe het werkt. Wie stuurt wie aan? Wanneer gaat iets te ver? Gaat het ooit te ver? Past Rijnlands werken bij de mensen die er toe doen in de organisatie?

16.30 Plenair kort einde en daarna de aansterken met eerlijk eten uit de Betuwe!

Aanmelden en kosten

Het werkbezoek kost € 40, - voor NOV-leden en leden van Sociaal Werk Nederland en € 95, euro voor niet-leden. Er is plek voor maximaal 40 deelnemers en toelating is op volgorde van aanmelden. 

Meld je hier aan

0  reacties

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen