In Veilige Handen

18-10-2018 635 keer bekeken 0 reacties

Begin

30-10-2018 om 19:00

Einde

30-10-2018 om 21:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Stadserf 1, Schiedam

Seksueel grensoverschrijdend gedrag blijft een onderwerp dat lastig te bespreken is, want hoe kaart je het vermoeden aan bij je vrijwilligers en hoe ga je er mee om binnen je organisatie? In deze training worden bestuurders en coördinatoren van vrijwilligersorganisaties instrumenten aangereikt om seksueel ongewenst gedrag van vrijwilligers te bespreken en hoe je dit als organisatie zoveel mogelijk kunt voorkomen.

Na afloop van de training zijn de deelnemers beter in staat om het onderwerp aan te kaarten en kunnen de deelnemers een activiteitenplan opstellen met preventieve maatregelen voor hun eigen organisatie. Tevens krijgen ze handvatten voor het opstellen van omgangsvormen, een gedragscode, een meldprotocol en een aannamebeleid. Daarnaast weet de deelnemer wat ze moet doen na een melding van ongewenst gedrag.

Ronald Hetem van Movisie (www.movisie.nl) leidt de training. Hij werkt als senior adviseur actief burgerschap en zelforganisatie.

Wie kunnen er deelnemen: bestuursleden vrijwilligersorganisaties, vrijwilligerscoördinatoren en medewerkers die gaan over het aannemen van vrijwilligers.

 

Graag aanmelden via: sf.dosreis@schiedam.nl

 

 

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen