Kritisch nadenken over je doelen, aanpak en impact, workshop Theory of Change

ProfielfotoMark Molenaar 14-01-2019 2895 keer bekeken 2 reacties

Begin

16-05-2019 om 12:30

Einde

16-05-2019 om 17:15

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Utrecht, na aanmelding krijg je exacte locatie

Zie je de noodzaak én ben je bereid kritisch na te denken over doelen, aanpak en impact van jouw organisatie? Maak dan kennis met de Theory of Change (ToC) methode in deze workshop van MAD impact onder leiding van Sarah Brants en Arne van Huis.

Wat is ToC?

Een Theory of Change visualiseert de werkwijze van de organisatie met oorzakelijke verbanden tussen activiteiten, effecten en impact.

Wat ga je doen?

Tijdens deze workshop ga je samen met een collega oefenen met het toepassen van het ToC-model op de eigen organisatie: wat wil je bereiken, voor wie, en hoe pak je dat aan? Workshopgevers Sarah en Arne gaan ook in op hoe het model kan dienen als basis voor planning, monitoring en evaluatie van je (project)resultaten. Tegelijkertijd zul je van de ideeën, plannen en input van andere deelnemers leren.

Om een breed gedragen ToC voor je organisatie te ontwikkelen, is het belangrijk zo veel mogelijk stakeholders te betrekken in een participatief proces. Daarom zal deze workshop geen kant en klare Theory of Change opleveren. Je krijgt vooral inzicht in het nut en de toepassing van het model, waarmee je de eigen organisatie verder kunt versterken.   

Kosten

MAD impact laat organisaties graag kennis maken met haar aanpak. Om die reden brengen Sarah en Arne voor deze bijeenkomst hun uren niet in rekening en betaal je alleen een bijdrage voor de zaalhuur, lunch en andere organisatorische kosten. NOV-leden dragen € 50,- per organisatie bij in de kosten. Niet-leden dragen € 100,- per organisatie bij.  Lees hier onze algemene voorwaarden voor bijeenkomsten

Aanmelding en deelnemers

De workshop is bedoeld voor maximaal 8 vrijwilligersorganisaties, waarbij twee mensen per organisatie deelnemen. Deelname gaat op volgorde van binnenkomst. Je meld je aan door een mail naar Mark Molenaar te sturen. Deze workshop is vol.

 

Over MAD impact

MAD impact is een jong adviesbureau, dat zich richt op impactvraagstukken van maatschappelijke organisaties. Zie voor meer informatie: www.madimpact.nl

Sarah Brants is als socioloog/antropoloog gespecialiseerd in kwalitatief onderzoek en participatieve methoden. Ze woonde jaren in Bolivia, waar ze zich als ontwikkelingswerker o.a. voor inheemse volken inzette. Eerder werkte ze als criminoloog aan de Universiteit Leiden en als adviseur/projectmanager voor migrantenorganisaties in Nederland.

Arne van Huis is als socioloog de afgelopen vijftien jaar werkzaam geweest als (kwantitatief) onderzoeker, hoofd beleidsonderzoek en management consultant, onder andere in de IT, de langdurige zorg, het sociaal domein, de muziekindustrie en op het vlak van mannenemancipatie. 

sjakkelien betlem

24-01-19 om 15:04

Hallo ik kom met Jolanda de Ruiter naar de Workshop. Wij zijn van de Klup, Tot dan

Vanessa Bronkhorst

22-01-19 om 14:38

Graag kom ik vanuit BBBSR samen met Maureen van der Linden naar deze workshop. Tot dan! mvg Vanessa Bronkhorst

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen