Werken met jonge vrijwilligers

22-01-2019 1776 keer bekeken 6 reacties

Begin

28-02-2019 om 13:00

Einde

28-02-2019 om 17:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Vereniging NOV, Koningin Wilhelminalaan 3, Utrecht

Vereniging NOV verzorgt samen met Nationale Jeugdraad (NJR) een werkatelier voor vrijwilligersorganisaties en vrijwilligerscentrales waarin we kennis en inspiratie delen over het werken met jonge vrijwilligers in je organisatie.

Dit is de tweede bijeenkomst van 6 werkateliers rond het thema De Jeugd van Tegenwoordig. In dit tweede werkatelier staat het werken met jonge vrijwilligers in je organisatie centraal. In de werkateliers nemen we de ervaringen vanuit de proeftuinen Maatschappelijke Diensttijd mee, maar iedereen die iets met, voor en door jongeren als vrijwiliger wil, is van harte welkom.

Hoe bereik je jongeren en werk je op een betekenisvolle manier met jongeren binnen je organisatie? In dit werkatelier gaan we dieper in op het werken met jongeren vanuit hun intrinsieke motivatie en de toerusting van een organisatie hierop. Welke behoefte hebben jonge vrijwilligers, wat nemen ze mee en wat heb je als organisatie te bieden voor jonge vrijwilligers? 
Daarnaast delen we de inzichten van de door de Nationale Jeugdraad (NJR) georganiseerde focusgroepen met jongeren rondom de maatschappelijke diensttijd. Denk aan zaken als: welke motivatie hebben jongeren om zich vrijwillig in te zetten? Welke randvoorwaarden zijn belangrijk en naar welke uitdagingen zijn ze op zoek?

In hierna volgende werkateliers staan we stil bij: 

  • Matchen van jongeren aan vrijwilligerswerk
  • Werken met jongeren die extra begeleiding nodig hebben
  • Talentontwikkeling: een win-win voor jongeren en organisaties
  • Advisering en ondersteuning van jongereninitiatieven

Aanmelden

Er is plek voor 25 mensen, dus wees er snel bij! Aanmelden kan via de knoppen 'Ben je erbij?' Zie je geen knoppen? Dan sta je niet ingelogd op het platform. Je moet ingelogd zijn om je aan te kunnen melden.

Deelname aan het werkatelier is gratis. Maar let op dat de algemene voorwaarden wel van toepassing zijn. Bij niet tijdig afmelden worden wel kosten in rekening gebracht. 

M. Min

04-02-19 om 9:29

Ik zou graag op de wachtlijst voor deze bijeenkomst willen, mocht er een afbericht komen, dan kom ik graag in diens plaats. Groeten Marije Min

29-01-19 om 9:56

Aanmelden voor het werkatelier kan alleen per persoon. Wil je met z'n twee├źn komen of met meer, dan graag per persoon een gratis account aanmaken. Daarmee kun je je aanmelden voor een activiteit maar ook zelf berichten, documenten plaatsen of meepraten in netwerkgroepen. Dus gewoon even doen. ;-)

28-01-19 om 21:51

Jammer, te laat. graag kom ik op de wachtlijst. Als stagemakelaar Maatschappelijke stage is dit erg interessant!

Erika van der Heijden

28-01-19 om 14:15

Heel interessant. Ik ben erbij, heb mij net aangemeld. Zie de bevestiging met belangstelling tegemoet.

Miranda Zwart

28-01-19 om 10:24

Ik wil mij voor deze bijeenkomst aanmelden, zie graag de bevestiging tegemoet

Norma Stapel

24-01-19 om 16:18

Ik wil graag 2 personen aanmelden.

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen