Matchen van jongeren aan vrijwilligerswerk

22-01-2019 1418 keer bekeken 5 reacties

Begin

21-03-2019 om 13:15

Einde

21-03-2019 om 17:15

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

De Alchemist, Koningin Wilhelminalaan 8, 3527 LD Utrecht

De bijeenkomst zit vol. Aanmelden is niet meer mogelijk! Vereniging NOV verzorgt samen met Young Inspiration een werkatelier voor met name vrijwilligerscentrales waarin door de ogen van jongeren kijken naar de aanpak van het matchen naar vrijwilligerswerk.

In de serie van 6 werkateliers rond het thema De Jeugd van Tegenwoordig is dit de derde bijeenkomst. Deelnemers worden uitgedaagd om door de ogen van jongeren te kijken naar vrijwilligerswerk, wat hen daarin aantrekt en welke aanpak in de bemiddeling dan goed werkt. In het werkatelier zal één van de proeftuinen voor de Maatschappelijke Diensttijd, 'Impacter' van Travers Welzijn uit Zwolle, hun ervaring delen. Zij experimenteren in hun proeftuin met werven, matchen en begeleiden van jongeren. Dit werkatelier is met name interessant voor vrijwilligerscentrales die zich bezig houden met bemiddeling en matching naar vrijwilligerswerk. 

Jongeren beter matchen aan vrijwilligerswerk, start met het beter begrijpen van je doelgroep. Vervolgens kun je die input gebruiken voor je contact met jongeren en je werk.  Hoe kijken jongeren naar vrijwilligerswerk? Wat speelt er in hun leven en welke plek neemt vrijwilligerswerk daarbij in? Wat kenmerkt de huidige generatie jongeren? Wat vinden ze belangrijk? Welke trends spelen een rol bij deze doelgroep? Waar worden zij blij van en wat maakt hen onzeker? Nadat we jongeren beter hebben leren kennen, zoomen we verder in op het onderwerp matching. Wanneer raakt jouw vacaturetekst? Welk vrijwilligerswerk spreekt jongeren aan? Wat willen jongeren leren of minimaal doen tijdens hun vrijwillige inzet?

In volgende werkateliers staan we stil bij: 

  • Werken met jongeren die extra begeleiding nodig hebben
  • Talentontwikkeling: een win-win voor jongeren en organisaties
  • Advisering en ondersteuning van jongereninitiatieven

Aanmelden

Er is plek voor 25 mensen, dus wees er snel bij! Aanmelden kan via de knoppen 'Ben je erbij?' Zie je geen knoppen? Dan sta je niet ingelogd op het platform. Je moet ingelogd zijn om je aan te kunnen melden.

Deelname aan het werkatelier is gratis. Maar let op dat de algemene voorwaarden wel van toepassing zijn. Bij niet tijdig afmelden worden wel kosten in rekening gebracht. 

12-02-19 om 13:01

Hallo Marlous, de data van de volgende werkateliers zullen binnenkort definitief vastgesteld worden. Als je op de Agenda-pagina staat, zie je bovenaan rechts een knop 'volgen' staan. Klik je daarop dan krijg je direct als de nieuwe werkateliers vermeld worden een berichtje in je mailbox. Je kunt dan direct reageren door je aan te melden voor deze werkateliers.

04-02-19 om 12:12

hoi Nancy, kan ik mij ook al inschrijven voor de andere data? groet

29-01-19 om 8:56

Aanmelden voor het werkatelier kan alleen per persoon. Wil je met z'n twee├źn komen of met meer, dan graag per persoon een gratis account aanmaken. Daarmee kun je je aammelden voor een activiteit maar ook zelf berichten, documenten plaatsen of meepraten in netwerkgroepen. Dus gewoon even doen. ;-)

Rosella Hoek

28-01-19 om 11:51

Graag meld ik ook 2 personen aan.

Norma Stapel

24-01-19 om 16:19

Ik wil 2 personen aanmelden

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen