Adviseren en ondersteunen van jongereninitiatieven

23-04-2019 1726 keer bekeken 0 reacties

Begin

23-05-2019 om 13:00

Einde

23-05-2019 om 17:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Vereniging NOV, Koningin Wilhelminalaan 3, Utrecht

Let op: dit werkatelier wordt verplaatst naar een nieuwe datum! Nadere informatie volgt z.s.m.

Jongeren zoeken graag de uitdaging op door zelf een activiteit op te zetten of een maatschappelijk probleem aan te pakken. Vereniging NOV organiseert een werkatelier over hoe je als vrijwilligerscentrale of -organisatie jongeren hierin kunt ondersteunen en adviseren.

In de serie van 6 werkateliers De Jeugd van Tegenwoordig is dit de vijfde bijeenkomst.

Dit werkatelier wordt verzorgd door Floor van Beek van Social Impact Factory in Utrecht. Zij ondersteunen jongeren bij het opzetten van een sociaal onderneming vanuit het programma The Next Generation en ze werken mee als proeftuin in de ontwikkeling van de Maatschappelijke Diensttijd.

In het werkatelier verkennen we samen wat sociaal ondernemerschap precies inhoudt aan de hand van voorbeelden en jullie eigen ervaring en kennis. Aan de hand van de methodiek die vanuit Social Impact Factory gebruikt wordt bij de ondersteuning van jongeren die zelf een initiatief, activiteit of sociaal onderneming op willen zetten, werken we met elkaar uit hoe dit vertaald kan worden naar jullie eigen praktijksituatie. Hoe kun je jongeren adviseren en ondersteunen als ze zelf iets willen ondernemen binnen je eigen organisatie of binnen de lokale of regionale samenleving.

Het wordt weer een interactief werkatelier waarin inspiratie, kennis en uitwisseling volop aanwezig zal zijn. 

Aanmelden

Er is plek voor 25 mensen, dus wees er snel bij! Aanmelden kan via de knoppen 'Ben je erbij?' Zie je geen knoppen? Dan sta je niet ingelogd op het platform. Je moet ingelogd zijn om je aan te kunnen melden. Heb je nog geen account, maak er dan hier een aan.

Deelname aan het werkatelier is gratis. Maar let op dat de algemene voorwaarden wel van toepassing zijn. Bij niet tijdig afmelden worden wel kosten in rekening gebracht

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen