Talentontwikkeling van jonge vrijwilligers

Nancy Rietveld 14-05-2019 2299 keer bekeken 0 reacties

Begin

27-06-2019 om 13:00

Einde

27-06-2019 om 16:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Vereniging NOV, Koningin Wilhelminalaan 3, Utrecht

In de maatschappelijke diensttijd voor jongeren zal persoonlijke talentontwikkeling een belangrijk element zijn tijdens het vrijwilligerswerk. Hoe pak je dit aan? Welke methodieken of tools kun je hiervoor gebruiken?

In dit zesde werkatelier uit de serie 'De Jeugd van Tegenwoordig' staan we uitgebreid stil bij de talentontwikkeling van jongeren tijdens hun maatschappelijke diensttijd. 

Ruud Duvekot, lector en onderzoeker bij Hogeschool Utrecht op competentie- en talentontwikkeling neemt ons mee in de betekenis, mogelijkheden en aanpak. Vanuit het Europees Leverproject, gefinancierd door Erasmus+, werkt hij aan een tool waarmee mensen inzicht krijgen in hun eigen kunnen. Vanuit die basis kan dan gewerkt worden aan verdere talentontwikkeling. Bij de tool hoort ook een training voor begeleiders om met de tool te werken. In dit werkatelier krijgen jullie hiervan een voorproefje door zelf met de tool aan de slag te gaan.

In de proeftuin van Vitis Welzijn wordt geëxperimenteerd met een vorm van traineeship voor jonge vrijwilligers. Ze kunnen bij drie verschillende vrijwilligersorganisaties in verschillende sectoren, verschillende functies vervullen gericht op competenties die ze nog graag willen ontwikkelen. Een mooi voorbeeld hoe je in een bepaalde periode als jonge vrijwilliger aan de persoonlijke ontwikkeling kunt werken én tegelijkertijd maatschappelijke impact hebt.

Het wordt weer een interactief werkatelier waarin inspiratie, leuke testjes en tools én vooral ook uitwisseling volop aanwezig zullen zijn. 

Aanmelden

Er is plek voor 25 mensen, dus wees er snel bij! Aanmelden kan via de knoppen 'Ben je erbij?' Zie je geen knoppen? Dan sta je niet ingelogd op het platform. Je moet ingelogd zijn om je aan te kunnen melden. Heb je nog geen account, maak er dan hier een aan.

Deelname aan het werkatelier is gratis. Maar let op dat de algemene voorwaarden wel van toepassing zijn. Bij niet tijdig afmelden worden wel kosten in rekening gebracht.

0  reacties

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen