Gratis workshop 'Op weg naar een lokaal fonds met impact'

ProfielfotoLuuk van Term 11-10-2019 3878 keer bekeken 0 reacties

Begin

07-11-2019 om 17:30

Einde

07-11-2019 om 22:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

The Colour Kitchen Zuilen, Utrecht

In een praktische workshop krijg je inzicht in welke stappen nodig zijn om tot een lokaal fonds te komen. Daarbij staan we stil bij formele zaken, maar vooral bij het formuleren van een aansprekende ambitie. Wat wil je als lokaal fonds bereiken? Wat is nodig om dat voor elkaar te krijgen?

De diversiteit onder lokale fondsen is groot. Sommige hebben veel geld te besteden, andere weinig. Sommige zijn heel succesvol met fondsenwerving, andere hebben daar moeite mee. Sommige hebben allerlei commissies met vrijwilligers, andere doen alles vanuit het bestuur. Wat ze allemaal met elkaar gemeen hebben, is dat lokale fondsen de eigen omgeving willen verbeteren. Hoe zorg je ervoor dat jouw fonds daartoe in staat is? Wat is ervoor nodig om dat voor elkaar te krijgen?


Er komt best veel bij kijken om een lokaal fonds op te richten en te organiseren. Zeker als dat met vrijwilligers gebeurt. Wat zijn succesfactoren en valkuilen? Hoe zorg je ervoor dat de neuzen dezelfde kant op staan?

Docent

Willem-Jan de Gast is een ervaren adviseur, trainer en procesbegeleider voor maatschappelijke organisaties. Zijn expertise ligt op het terrein van strategische organisatieontwikkeling, vrijwilligersmanagement, waarderend veranderen, lokaal samenspel en ondernemend werken. Hij heeft voor Lokale Fondsen Nederland de e-learningmodule Organisatie & oprichting samengesteld en meerdere lokale fondsen begeleid bij het maken van strategische keuzes. Ook is hij auteur van het Basisboek Vrijwilligersmanagement.

Wil je je aanmelden?

Deze workshop wordt je aangeboden door Lokale Fondsen Nederland. Aan deelname zijn ook geen kosten verbonden. Per fonds is plek voor maximaal twee personen. Interesse? Meld je zich dan aan via het online inschrijfformulier.

0  reacties

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen