Werkatelier Omgaan met discriminatie in vrijwillige hulpverlening

Joke Meindersma 14-10-2019 878 keer bekeken 0 reacties

Begin

31-10-2019 om 14:30

Einde

31-10-2019 om 17:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Movisie, Catharijnesingel 47 in Utrecht

Er zijn nog 5 plekken beschikbaar voor het werkatelier over omgaan met discriminatie in vrijwillige hulpverlening! Tijdens deze kleinschalige bijeenkomst, met vrijwilligersorganisaties en experts op het gebied van discriminatie, wisselen we uit over knelpunten, tips en eigen vragen en ervaringen.

Een mevrouw die ons boos opbelde na een eerste afspraak voor kennismaking met een vrijwilliger omdat er ineens 'een zwartje' voor haar deur stond.

Een vrijwilliger die aangeeft niet te willen voorlezen bij een gezin met een islamitische achtergrond.

Een vrijwilliger werd door de cliënt afgewezen, omdat hij openlijk had verteld dat hij homoseksueel was. 

Zomaar een greep uit de reacties op onze survey over omgaan met voordelen en discriminatie bij vrijwillige hulpverlening. De situaties zijn heel divers en contextafhankelijk, net als de reacties van vrijwilligersorganisaties. Tijdens een werkatelier willen we graag met 10 – 15 deelnemers aan de slag met de uitkomsten uit de survey en interviews die we hebben gehouden. Wat valt op? Welke tips en wellicht zelfs stappen kunnen helpend zijn voor organisaties die hiermee te maken krijgen? Ook is er ruimte om met elkaar te reflecteren op eigen ervaringen of vragen. De uitkomsten van het werkatelier verwerken wij in een praktische handreiking. Naast mensen uit de praktijk van vrijwillige hulpverlening zullen we ook experts op het gebied van discriminatie uitnodigen.

Aanmelden
Aan deelname zijn geen kosten verbonden.  Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar Ceronne Kastelein, c.kastelein@movisie.nl

0  reacties

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen