Training In veilige handen

13-01-2020 2615 keer bekeken 1 reacties

Begin

20-05-2020 om 09:30

Einde

20-05-2020 om 16:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Ongewenst gedrag komt ook voor binnen vrijwilligersorganisaties. Hoe gaan kun je daar mee om gaan en hoe kan het voorkomen worden. Daarvoor zijn instrumenten en methoden ontwikkeld die vrijwilligers helpen bij het signaleren, bespreekbaar maken en aanspreken van anderen. Deze training is daarvoor.

Het project ‘In veilige handen’ is een landelijk project om organisaties te ondersteunen bij het opstellen en invoeren van beleid om ongewenst gedrag en seksueel misbruik te voorkomen. In de cursus worden de 5 stappen voor adequaat preventief beleid toegelicht en krijgen deelnemers instrumenten in handen waarmee ze in de eigen organisatie aan de slag kunnen.

Binnen het project is een breed pallet aan materialen, methoden, voorbeelden en instrumenten ontwikkeld die vrijwilligersorganisaties kunnen inzetten om ongewenst gedrag of misbruik te voorkomen.

Op de website www.inveiligehanden.nl zijn deze instrumenten in een handig stappenplan gezet. Al veel organisaties hebben daarvan gebruik gemaakt. Voor de verspreiding en de toepassing van dit instrumentarium, bieden we een training aan voor vrijwilligers en medewerkers van vrijwilligersorganisaties en ondersteuners in het vrijwilligerswerk. Ook deze laatste groep heeft veel baat bij inhoudelijke kennis over de tools en het overbrengen ervan.

Voor wie?

Voor vrijwilligers en medewerkers van vrijwilligersorganisaties en lokale steunpunten vrijwilligerswerk.

Kosten

De training wordt aan geboden voor €150,- per persoon dat is inclusief de deelnemersmap en de lunch.

Aanmelden?

Aanmelden kan met het aanmeldformulier op de website van Movisie.

Mark Molenaar

21-04-20 om 10:22

Ronald Hetem Gaat deze nog door?

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen