Adviseren met MOOI-methodiek

28-01-2020 3736 keer bekeken 3 reacties

Begin

07-09-2020 om 10:00

Einde

07-09-2020 om 17:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Amsterdam of regio Utrecht

Leer in deze driedaagse training lokale vrijwilligersorganisaties adviseren met de MOOI-methodiek. De training vindt plaats op 7 september, 21 september en 5 oktober in Amsterdam of regio Utrecht.

Overbelaste besturen, weinig middelen en ervaring en een grote gehechtheid aan de bestaande situatie. Het in beweging krijgen van lokale organisaties is soms lastig. Tegelijkertijd verwachten organisaties dat jij de oplossing brengt. Herken je dat? En vraag je je ook af hoe je organisaties zo kunt adviseren dat ze zelfstandig verder kunnen na jouw advies?

Dan is de MOOI-methodiek iets voor jou. Een krachtige adviesmethode die je structuur en praktische handvatten biedt om organisaties echt in beweging te krijgen. Speciaal ontwikkeld voor adviseurs van vrijwilligerscentrales.

In de 3-daagse MOOI-Training leer je:

  • Wat adviseren inhoudt en hoe de MOOI-methodiek je daarbij helpt
  • Wat je rol en taak is als adviseur
  • Hoe je op een gestructureerde manier intakegesprekken voert waarbij je de vraag-achter de vraag glashelder boven tafel krijgt
  • Hoe je een sterke analyse van de situatie maakt en een onderbouwd advies uitbrengt
  • Hoe je een organisatie meeneemt in je advies zodat zaken echt kunnen veranderen
  • Hoe je de kracht van de organisatie mobiliseert en resultaatgericht met ze samenwerkt aan het oplossen van problemen.

De MOOI-Training werkt met herkenbare casussen uit je eigen werkpraktijk. Dat maakt haar zo krachtig en praktisch inzetbaar.

Hoe werken we in de training?

Tijdens de training wisselen we theorie af met praktische oefeningen. Onze aanpak is interactief met ruimte voor uitwisseling. Het leren van elkaar is een belangrijk onderdeel van de training. Je werkt bij voorkeur met een casus uit je eigen werkpraktijk.

Groepsgrootte

In verband met de richtlijnen rondom het Coronavirus gaan we uit van een groepsgrootte van minimaal 6 tot maximaal 8 deelnemers.

Data en tijden

De training vindt plaatst op 7september, 21 september en 5 oktober 2020 van 10-17uur. Tussen de trainingsdagen werk je aan praktische huiswerkopdrachten. Houd hiervoor rekening met 6 uur studietijd.

Jouw investering

De kosten voor deze driedaagse training bedragen € 997,- excl. btw per persoon. De prijs is inclusief lunch, koffie/thee en lekkers. Je ontvangt het handboek MOOI-methodiek (digitaal) en een map met uitgebreid trainingsmateriaal. Vooraf ontvang je een digitaal intakeformulier zodat het programma goed aansluit bij je leerwensen.

Dit zeggen eerdere deelnemers over de MOOI-Training

Ik ben nu veel beter in staat om maatschappelijke organisaties te ondersteunen en te adviseren middels een professioneel adviesplan en plan van aanpak. Ook weet ik waar en wanneer het goed is om kennis van buitenaf in te zetten.

Grondige methode om vrijwilligersorganisaties te adviseren en verandering te brengen. Het was fijn om praktijkervaringen met collega’s te delen want dat geeft herkenning en je leert van andere casussen.

Ik heb erg veel geleerd van deze training. Het werkboek is echt heel erg prettig. Ik heb dit met plezier doorgenomen en de werkbladen zien er geweldig uit. Vooral vanuit de praktijk werken, spreekt mij zeer aan. Heb over mezelf ook veel geleerd. Helemaal goed. Kreeg goede feedback waar ik wat mee kan.

Ik vond de samenstelling van de groep erg prettig en de mogelijkheid om ervaringen met elkaar te delen. De training is duidelijk voor non-profit organisaties die veel met vrijwilligersgroepen te maken hebben.

MOOI-Trainer

De training wordt gegeven door drs. Britta Lassen. Britta is ontwikkelaar van de MOOIMethodiek en een ervaren trainer en procesbegeleiders. Voor meer informatie klik hier

Inschrijven

Inschrijven kan tot 10 juli 2020. Voor inschrijving stuur een mail naar britta@mooimethodiek.nl. Voor meer informatie bezoek de MOOI-website

 

Sanne van Viegen Looyé

01-07-20 om 12:35

Hazel Hageman ik zie dat je nog geen reactie hebt op je vraag, pardon! Aanmelden kan tot 10 juli 2020. Britta Lassen biedt de training aan, vanuit haar onderneming, dus zij kan het met zekerheid zeggen. Britta, wil je antwoord geven op de vraag van Hazel?

23-04-20 om 11:40

Geven jullie deze ook incompany geven (voor 3 mensen)

Hazel Hageman

23-04-20 om 11:08

kan ik mij voorlopig inschrijven?

 

Hazel Hageman

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen