17 miljoen Mensen maken Nederland? Opening Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet

ProfielfotoIris de Jong 30-08-2020 7804 keer bekeken 0 reacties

Begin

02-12-2020 om 15:30

Einde

02-12-2020 om 16:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Den Haag / online

In 2021 is het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet. Op 2 december organiseren we online, in samenwerking met de gemeente Den Haag, de opening van dit bijzondere jaar. Heb je hart voor vrijwilligerswerk? Of ben je benieuwd welke rol vrijwilligerswerk speelt in onze (jouw) samenleving?

Kijk dan mee op 2 december van 15.30 tot 16.30 uur! Via mensenmakennederland.tv 

(Kom je niet op de eventwebsite? Verwijder je browsegeschiedenis en/of cookies in de browser!)

 


Koningin Máxima opent officieel het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet 2021

Koningin Máxima opent tijdens de Mensen maken Nederland Openingsshow officieel het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet 2021. De koningin zet hiermee ons doel om meer en nieuwe mensen als vrijwilliger te verwelkomen kracht bij.

 

 

In gesprek over een essentieel onderwerp!

Onderstaande sprekers zorgen onder leiding van Irene Moors voor een scherp gesprek over een essentieel onderwerp. Vrijwillige inzet is immers heel belangrijk voor onze samenleving en het doen van vrijwilligerswerk is niet altijd vanzelfsprekend. Van de 14,7 miljoen mensen ouder dan 15 jaar doen er bijna 7 miljoen vrijwilligerswerk. Waarom doen de andere 8 miljoen het niet? Wat missen zij eraan? Wat betekent vrijwillige inzet voor Nederland, juist nu, in deze tijd? Wat betekent het voor elk mens afzonderlijk? Waarom zou je je ergens vrijwillig voor inzetten? Hoe staat het ervoor met vrijwillige inzet in Nederland? Welke rol speelt de overheid en wat kan er aan die rol verbeteren? Wat kunnen bedrijfsleven, fondsen en onderwijs betekenen in wat we voor elkaar over hebben? Moeten zij meer op vrijwillige inzet inzetten?

Het is duidelijk, er zijn genoeg vragen. Laten we eens op zoek gaan naar de antwoorden!

De tafelgasten

Rick Brink

Rick Brink, de allereerste minister van Gehandicaptenzaken van Nederland (een initiatief van omroep KRO-NCRV) en jurylid van de Nationale Vrijwilligersprijzen, werkt kneiterhard aan een maatschappij met wat minder mij en wat meer wij. Zo’n samenleving maak je met elkaar, met iedereen. Met en zonder beperking.

 

Büsra Celik, vwo-leerling , vrijheidsambassadeur voor de gemeente Den Haag en oud-burgemeester van Madurodam. Zij deelt het motto van Madurodam: Er voor elkaar zijn, en anderen helpen.

Büsra Celik

 

Machteld Huber

Machteld Huber, wetenschapper, bedenker en oprichter van het Institute for Positive Health, de motor achter positieve gezondheid. Vrijwilligerswerk ziet zij als één van de manieren om te werken aan gezondheid.

 

Erik de Jonge, boswachter (Brabants Landschap) en natuurfotograaf. Werkt met 320 gepassioneerde vrijwilligers in een grote variëteit van werkzaamheden. Erik ziet dat participatie veel oplevert voor iedereen.

Erik de Jonge

 

Jitske Kramer

Jitske Kramer, corporate antropoloog en ondernemer, facilitator en oprichter van HumanDimensions. Ze is onder andere bekend als auteur van Deep Democracy – de wijsheid van de minderheid, Jam Cultures – over inclusie, macht en verschil, Wow! Wat een verschil, Normaal is anders!, Voodoo – op reis naar jezelf via eeuwenoude rituelen. En coauteur van De Corporate Tribe (managementboek van het jaar 2016) en Building Tribes. Nieuwe gezichten zijn haar specialiteit.

Marianne Besselink, voorzitter Vereniging NOV, ziet dat vrijwilligers niet alleen de kers op de taart organiseren, maar ook zorgen dat zaken echt doorgaan. Waar er verschraling optreedt, brengen zij de menselijke maat weer terug. Iedereen vindt vrijwilligerswerk fantastisch, maar vrijwilligerswerk en de bijbehorende ondersteuning mag echt wel een stuk sterker op de agenda. 

Paula Udondek, presentatrice (Get the Picture, Waku Waku), actrice en coach (met hulp van paarden) en als vrijwilliger onder meer actief als ambassadeur van de Hersenstichting, maker van lesinstructies en lesfilmpjes over diabetes voor stichting DiaBTV en presentatrice voor de Haagse Vrijwilligersprijzen.

 

Jacco Vonhof, ondernemer (schoonmaakbedrijf) en sinds september 2018 voorzitter van MKB-Nederland. In beide functies zoekt hij altijd de verbinding met de samenleving. Ondernemers immers, staan midden in die samenleving en leveren een belangrijke maatschappelijke bijdrage.

 

Presentatie

De presentatie is in de vakkundige en enthousiaste handen van Irene Moors.

Entertainment

Martijn Fischer en Nafiss Nia verzorgen vertellen op hun eigen muzikale en poetische manier over de betekenis van vrijwillige inzet. 

Martijn Fischer

Nafiss Nia

 


Aanmelden

Aanmelden hoeft niet, iedereen kan op 2 december het programma zien via mensenmakennederland.tv. We starten om 15.30 uur, zorg dat je er op tijd bij bent! 

Wil je op de hoogte blijven? Klik op volgen of op Ik ben er bij bovenaan het agenda-item. We houden je dan op de hoogte!

De "Ik ben erbij-knop" is alleen zichtbaar als je ingelogd bent op het platform. Nog geen inlog voor het platform? Klik dan hier! 


Credits fotografie: Jacco Vonhof fotograaf Guus Schoonewillem, Jitske Kramer fotograaf Mettina Jager, Kavita Parbhudayal fotograaf Martijn Beekman, Machteld Huber fotograaf Paul Roes, Paula Udondek fotograaf Henk Ros, Rick Brink fotograaf Stijn Ghijsen, Nafiss Nia fotograaf Janita Sassen, Koningin Máxima fotograaf RVD J. van der Meyde

In samenwerking met gemeente:

In samenwerking met de Gemeente Den Haag

 

0  reacties

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen