Reflectie: Vrijwilligerswerk en het coronavirus, 4 deelsessies

ProfielfotoGeertje Huijbers 19-10-2020 2165 keer bekeken 0 reacties

Begin

24-11-2020 om 14:00

Einde

24-11-2020 om 16:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Online

Wat is de impact van het coronavirus op vrijwilligerswerk? En welke gevolgen zijn er voor de toekomst? Vier deelsessies.

Een deel van het vrijwilligerswerk kwam stil te liggen, terwijl tegelijkertijd de vrijwillige energie in straten en buurten een enorme boost kreeg. En welke gevolgen zijn er voor de toekomst? Movisie gaat op 24 november graag in gesprek met vrijwilligersorganisaties en burgerinitiatieven. Wij zijn benieuwd naar jouw ervaringen. De sessie duurt van 14:00 tot 16.00 uur en is online. Via onderstaande link kun je je opgeven voor twee van de vier deelsessies.

Aanmelden op movisie.nl

Deelsessies

1. Vasthouden van de vrijwillige energie

De activiteiten van organisaties en initiatieven kunnen door het coronavirus veelal in aangepaste vorm doorgaan. Vrijwilligers kunnen echter maar beperkt activiteiten uitvoeren. Hoe blijf je als organisatie in contact met vrijwilligers? Wat zijn de mogelijkheden om vrijwillige energie te blijven koppelen aan de organisatie? Passen daar aangepaste of juist nieuwe activiteiten bij? En hoe stimuleer je in deze tijd onderlinge ontmoetingen en het contact tussen vrijwilligers van jouw organisatie?

2. Netwerken met doelgroep

De werkzaamheden voor de doelgroep(en) liggen deels stil. Dit heeft grote sociale gevolgen voor de samenleving. Hoe bereik je de doelgroep(en) in coronatijd, hoe kun je contact houden en hoe beperk je de sociale schade? Hoe ga je om met mensen die geen hulpvraag uiten, maar deze wel hebben? En zijn er mogelijkheden tot samenwerken met andere organisaties?

3. Positieve energie benutten

Als gevolg van de coronacrisis is er in de samenleving veel positieve energie ontstaan. Mensen die anderen willen helpen en zich vrijwillig willen inzetten om de gevolgen van het virus te verminderen. Hoe houd je deze energie vast en hoe kan je dit inzetten voor jouw organisatiedoel?

4. Veerkracht van de organisaties

Deze sessie gaat over activiteiten die stil zijn komen te liggen. Hoe had dat voorkomen kunnen worden en in welke vorm kunnen deze activiteiten wel doorgaan? Wat is je kracht als organisatie? Is je doelstelling op andere wijze te bereiken?

Via onderstaande link kun je je opgeven voor twee van de vier deelsessies.

Aanmelden op movisie.nl

0  reacties

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen