De kunst van het oogsten van nieuwe gezichten

ProfielfotoIris de Jong 29-10-2020 1295 keer bekeken 0 reacties

Begin

16-11-2020 om 11:30

Einde

16-11-2020 om 12:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Kennisboostsessie via MS Teams

De kunst van het oogsten van nieuwe gezichten | Spreker: Luca van Seumeren - Erasmus Universiteit Rotterdam | Algemene inspiratie voor het betrekken van nieuwe gezichten


In deze kennisboost gaan we in op het aantrekken van nieuwe gezichten. Als de coronacrisis iets positiefs heeft laten zien is het wel de vrijwillige energie bij mensen vanuit de gehele samenleving. Een enorm groot aantal mensen lieten merken dat zij zich graag wilden inzetten als vrijwilliger. Deze ‘nieuwe gezichten’ in vrijwilligerswerk kunnen een rijke bron zijn voor nieuwe vrijwilligers energie. 

Echter, bepaalde groepen vrijwilligers zijn minder vertegenwoordigd binnen vrijwilligersorganisaties. Mensen met een migratieachtergrond zijn vaak minder actief als vrijwilliger ten opzichte van de groep zonder migratieachtergrond. Ook is er vaak een tekort aan jongeren in de vrijwilligerspoule. Dit terwijl werken met diverse vrijwilligers waarde kan toevoegen aan een vrijwilligersorganisatie, door middel van het creëren van een inclusieve omgeving, positieve relaties met de lokale gemeenschap versterken en nieuwe perspectieven brengen. Maar hoe krijg je de nieuwe gezichten naar jouw organisatie? 

Deze kennisboost gaat daarom in op het selectieproces van vrijwilligers. Hoe vind je deze nieuwe gezichten? En hoe ben je als organisatie uitnodigend voor die vrijwilligers?

Deze kennisboostsessie wordt verzorgd door Luca van Seumeren. Zij is onderzoeker aan de Erasmus Universiteit Rotterdam/ Rotterdam School of Management bij de vakgroep Business-Society Management, onder leiding van Prof. dr. Lucas Meijs. Deze zomer heeft zij kwalitatief onderzoek gedaan bij diverse (vrijwilligers)organisaties en intermediairs naar het proces van matching van vrijwillige inzet. 

Luca van Seumeren

Deze kennisboostsessie is gericht op mensen die verantwoordelijk zijn voor de inzet van vrijwilligers in of vanuit hun organisatie en in de eerste fases zitten bij vinden van nieuwe gezichten en een beter inzicht willen krijgen hoe deze vrijwilligers geworven moeten worden.

Aanmelden

Je kunt je niet meer registreren voor deze kennisboostsessie. Wil je toch nog graag deelnemen? Dat kan! Op het tijdstip van de sessie kun je deelnemen via deze link in Microsoft Teams

Toch nog gemist? We nemen zoveel mogelijk sessies op zodat we de kennis kunnen blijven delen. De opnames worden t.z.t. gedeeld op onze site.

Kennisboostweek Nieuwe Gezichten: de kennis voor de een is de inspiratie voor de ander  

0  reacties

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen