De kunst van het zaaien voor nieuwe gezichten door Lucas Meijs

ProfielfotoIris de Jong 29-10-2020 1317 keer bekeken 0 reacties

Begin

17-11-2020 om 14:00

Einde

17-11-2020 om 15:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Kennisboostsessie via MS Teams

De kunst van het zaaien voor nieuwe gezichten | Spreker: Prof. dr. Lucas Meijs - Erasmus Universiteit Rotterdam | Algemene inspiratie voor het betrekken van nieuwe gezichten


In deze verdiepende sessie kijken we verder dan alleen het selectieproces van nieuwe vrijwilligers en het standaard vrijwilligersmanagement: vrijwilligersmanagement 3.0. Vrijwilligersmanagement 3.0 kan beter getypeerd worden als vrijwilligers-rentmeesterschap. Het doel is om een systeem te creëren en te onderhouden van duurzame vrijwillige energie. 

Vrijwilligers-rentmeesterschap kent drie fases: 

  1. Het onderhouden van de bronnen van vrijwillige energie (volunteerability: de bereidheid, bekwaamheid en beschikbaarheid van mensen om vrijwilligerswerk te doen
  2. Het goed inzetten van vrijwilligers (vrijwilligersmanagement 2.0 goed uitvoeren)
  3. Het denken in behoud van vrijwillige energie voor de toekomst in de eigen organisatie en de gemeenschap (vrijwillige energie duurzaam en circulair maken)

Deze kennisboost geeft een inzicht in het duurzaam opbouwen en behouden van een vrijwilligerssysteem. Hoe zorg je als organisatie voor dat vrijwilligers in de toekomst makkelijker geworven kunnen worden?

Deze kennisboostsessie wordt verzorgd door Prof. dr. Lucas Meijs. Lucas Meijs is als hoogleraar Strategische Filantropie en Vrijwilligerswerk verbonden aan de vakgroep Business-Society Management van de Rotterdam School of Management.
 

Deze kennisboostsessie is bedoeld voor mensen die verantwoordelijk zijn voor de inzet van vrijwilligers in of vanuit hun organisatie maar al wel in theorie en praktijk bekend zijn met de matchingprocessen voor het vinden van nieuwe gezichten en nu hun vrijwilligersmanagement willen verduurzamen.

Aanmelden

Je kunt je niet meer registreren voor deze kennisboostsessie. Wil je toch nog graag deelnemen? Dat kan! Op het tijdstip van de sessie kun je deelnemen via deze link in Microsoft Teams
Toch nog gemist? We nemen zoveel mogelijk sessies op zodat we de kennis kunnen blijven delen. De opnames worden t.z.t. gedeeld op onze site.

Kennisboostweek Nieuwe Gezichten: de kennis voor de een is de inspiratie voor de ander 

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen