De kunst van het werven van (oudere) vrijwilligers

ProfielfotoYvonne Snelders 30-10-2020 1345 keer bekeken 0 reacties

Begin

17-11-2020 om 10:15

Einde

17-11-2020 om 11:15

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Kennisboostsessie via MS Teams

De kunst van het werven van (oudere) vrijwilligers | Sprekers: Monique Bodegom - Samen Ouder Worden in Assen en door Yvette van Ree en Magda van der Wees van de VMCA in Almere | Betrekken en werven (oudere) vrijwilligers


Het programma Samen Ouder Worden richt zich op vrijwillige inzet voor en door ouderen. Dat doen ze met pilots in 35 gemeenten, door samen te werken met organisaties die zich lokaal inzetten voor en met ouderen om invulling te geven aan zinvol ouder worden. Zo ook in Assen en Almere. Een belangrijk doel van het programma is om de kennis uit de lokale trajecten met anderen te delen. Dat doen we dan ook graag.

Monique Bodegom

Monique Bodegom is als programmamedewerker van Samen Ouder Worden actief in Assen. Zij heeft het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet aangepakt om in deze gemeente meer aandacht te geven aan Vrijwilligerswerk door ouderen. Zij deelt tijdens dit webinar haar communicatie en wervingsaanpak die onder de naam Mensen maken Assen een grote vlucht neemt.

 

Yvette van Ree en
Magda van der Wees

In Almere was het vertrekpunt een Vrijwilligersreis (variant op de customer journey). Met verschillende organisaties, die 50+ers als vrijwilliger willen betrekken bij hun activiteiten, zijn zij een traject aangegaan dat heeft geleid tot de campagne Vrijwilliger in Haven. Tijdens dit webinar vertellen Magda van der Wees en Yvette van Ree van de VMCA hun ervaring met de vrijwilligersreis en lichten zij hun campagne toe.

Aanmelden

Je kunt je niet meer registreren voor deze kennisboostsessie. Wil je toch nog graag deelnemen? Dat kan! Op het tijdstip van de sessie kun je deelnemen via deze link in Microsoft Teams

Toch nog gemist? We nemen zoveel mogelijk sessies op zodat we de kennis kunnen blijven delen. De opnames worden t.z.t. gedeeld op onze site.

Kennisboostweek Nieuwe Gezichten: de kennis voor de een is de inspiratie voor de ander  

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen