Wat is de waarde van jouw vrijwilligerswerk?

Ronald Hetem 05-11-2020 483 keer bekeken 0 reacties

Begin

23-11-2020 om 19:00

Einde

23-11-2020 om 21:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Vraag jij je weleens af wat de impact is van het vrijwilligerswerk dat jij of de organisatie doet? Deze vraag wordt steeds vaker aan organisaties gesteld. Niet alleen door gemeenten die zich afvragen of het subsidiegeld goed besteed is, maar ook door vrijwilligersorganisaties zelf.

Movisie houdt op 23 november van 19:00 uur tot 21:00 uur een sessie met medewerkers (vrijwilligers en betaalde krachten ) van vrijwilligersorganisaties, om over de meerwaarde van een impactmeting te spreken. Wanneer organisaties duidelijk kunnen maken wat de impact is van de vrijwillige inzet, zijn ze aantrekkelijker voor vrijwilligers, deelnemers aan de activiteiten, andere belanghebbenden en fondsen. Goede onderbouwde informatie over de impact van het vrijwilligerswerk van de organisatie wekt een betrouwbare indruk en vertrouwen. Organisaties kunnen daar hun voordeel mee doen.

Deelnemers aan deze sessies krijgen inzicht in wat een impactmeting van de eigen activiteiten oplevert en wat het kost aan tijd. Ook wordt er een viertal impactmetingen gepresenteerd. Aan de hand daarvan wordt er opgesteld waar een impactmeting voor vrijwilligersorganisaties aan moet voldoen.

Ben je een lokale vrijwilligersorganisaties of een afdeling van een landelijke organisatie en ben je geïnteresseerd in wat het zichtbaar maken van de impact voor jouw organisatie kan betekenen? Meld je dan aan voor de digitale sessie bij of k.vanmourik@movisie.nl.   

0  reacties

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen