Mensen maken elke gemeente, juist nu! Lokaal aansluiten bij een landelijke campagne.

ProfielfotoMark Molenaar 12-11-2020 919 keer bekeken 0 reacties

Begin

08-12-2020 om 12:00

Einde

08-12-2020 om 13:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Online

Corona is allesoverheersend en in alle gemeenten zijn het de Mensen die ervoor zorgen dat we de last kunnen dragen. Mensen maken de gemeente. In deze tijd is het van belang dat de lokale gemeenschappen op dorp-, wijk- of stadsniveau sterke gemeenschappen blijven óf worden.

De campagne Mensen maken Nederland, bedacht en gemaakt door Vereniging NOV en gefinancierd door het Ministerie van VWS, is daarvoor een sterk middel. De campagne maakt deel uit van het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet 2021.

Hoe helpt de campagne inwoners én gemeente?

Met deze campagne, die gemeenten gratis en snel op maat kunnen maken voor de eigen gemeente, krijgt alle vrijwillige inzet waardering. Van informele burenhulp tot vrijwilligerswerk bij grote vrijwilligersorganisaties als de sportclub, de zorginstelling, de moestuin etcetera. De campagne kan echter een stuk verder gaan. Gemeenten kunnen, wellicht samen met (diverse) ondersteuningsorganisaties, vrijwilligersorganisaties praktisch ondersteunen en hen helpen meer mensen te betrekken met een nieuwe methodiek. U zet grote stappen op weg naar een nog inclusievere lokale samenleving.

Twee voorlichtingssessies

Vereniging NOV organiseert samen met PEP Den Haag twee online voorlichtingssessies over de campagne en hoe gemeenten er maximaal gebruik van kunnen maken met de inspanning en kosten die hen passen. Beleidsambtenaren kunnen zich voor de sessies aanmelden door dit formulier in te vullen en daarin de datum te kiezen waarop je aanwezig wilt zijn. Een werkdag voor aanvang ontvangt je de Teams-link waarop we bij elkaar komen. De sessies zijn op:

8 december 2020 van 12.00 tot 13.00 uur
19 januari 2021 van 10.00 tot 11.00 uur

Stappenplan

Heb je geen tijd om naar de voorlichtingssessie te gaan? We hebben voor een eenvoudig stappen- en keuzeplan opgezet. Je vindt dit stappenplan hier op de website van Mensen maken Nederland.

Account op het platform?

Iedereen met een account op het Platform Vrijwillige Inzet ontvangt automatisch het laatste nieuws over Mensen maken Nederland en de laatste ontwikkelingen in het vrijwilligerswerk. Met een account kun je ook eenvoudig aanmelden via de "Ik ben erbij-knop" , die alleen zichtbaar is als je ingelogd bent op het platform. Nog geen inlog voor het platform? Klik dan hier! 

0  reacties

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen