Mensen maken elke gemeente, juist nu! Lokaal aansluiten bij een landelijke campagne

ProfielfotoMark Molenaar 12-11-2020 1707 keer bekeken 0 reacties

Begin

19-01-2021 om 10:00

Einde

19-01-2021 om 11:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Online

Corona is allesoverheersend en in alle gemeenten zijn het de Mensen die ervoor zorgen dat we de last kunnen dragen. Mensen maken de gemeente. In deze tijd is het van belang dat de lokale gemeenschappen op dorp-, wijk- of stadsniveau sterke gemeenschappen blijven óf worden.

De campagne Mensen maken Nederland, bedacht en gemaakt door Vereniging NOV en gefinancierd door het Ministerie van VWS, is daarvoor een sterk middel. De campagne maakt deel uit van het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet 2021.

Hoe helpt de campagne inwoners én gemeente?

Met deze campagne, die gemeenten gratis en snel op maat kunnen maken voor de eigen gemeente, krijgt alle vrijwillige inzet waardering. Van informele burenhulp tot vrijwilligerswerk bij grote vrijwilligersorganisaties als de sportclub, de zorginstelling, de moestuin etcetera. De campagne kan echter een stuk verder gaan. Gemeenten kunnen, wellicht samen met (diverse) ondersteuningsorganisaties, vrijwilligersorganisaties praktisch ondersteunen en hen helpen meer mensen te betrekken met een nieuwe methodiek. U zet grote stappen op weg naar een nog inclusievere lokale samenleving.

Voorlichtingssessie

Vereniging NOV organiseert samen met PEP Den Haag een online voorlichtingssessie over de campagne en hoe gemeenten er maximaal gebruik van kunnen maken met de inspanning en kosten die hen passen. Beleidsambtenaren kunnen zich voor de sessie aanmelden door dit formulier in te vullen en daarin de datum van 19 januari te kiezen waarop je aanwezig wilt zijn. Een werkdag voor aanvang ontvang je de Teams-link waarop we bij elkaar komen. 

Stappenplan

Heb je geen tijd om naar de voorlichtingssessie te gaan? We hebben voor een eenvoudig stappen- en keuzeplan opgezet. Je vindt dit stappenplan hier op de website van Mensen maken Nederland.

Account op het platform?

Iedereen met een account op het Platform Vrijwillige Inzet ontvangt automatisch het laatste nieuws over Mensen maken Nederland en de laatste ontwikkelingen in het vrijwilligerswerk. Met een account kun je ook eenvoudig aanmelden via de "Ik ben erbij-knop", die alleen zichtbaar is als je ingelogd bent op het platform. Nog geen inlog voor het platform? Klik dan hier! 

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen