Prokkel Meetup 2daagse (dag 1): In en om huis, vrije tijd

Stichting Prokkel 17-12-2020 762 keer bekeken 0 reacties

Begin

28-01-2021 om 10:00

Einde

28-01-2021 om 12:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Online

Prokkel online Meetup 2daagse 
Elkaar blijven ontmoeten. Ook in deze coronatijd is dat belangrijk. Maar het is wel moeilijker, want er wordt van ons gevraagd afstand te houden. Daarom gaan we elkaar online ontmoeten.

Elke dag praten we over een ander thema. Dag 1:

Donderdag 28 januari (10.00 – 12.00 uur): IN EN OM HUIS, VRIJE TIJD 
10.00 – 10.05 uur      welkom
10.05 – 11.00 uur      ronde 1
11.00 – 11.05 uur      wisselen
11.05 – 12.00 uur      ronde 2

Voor wie? 
Ervaringsdeskundigen, begeleiders van mensen met een beperking, medewerkers van zorg- en welzijnsorganisaties, werkgevers, studenten en docenten VSO en MBO, beleidsmedewerkers, wethouders en iedereen die wil meepraten.

De meeste themakamers zijn bekend.
Elke themakamer heeft een eigen gespreksleider. Meestal een duo.
Per themakamer kunnen er 10 tot 15 mensen meedoen.

"Studenten van het Drenthe college (ROC) organiseren al jaren een Prokkelbelevingstocht voor onze EMB kinderen. In kleine groepjes samen met leerlingen van de buurtschool door de wijk. Door corona hebben we het aangepast. Wie wil er tips en tops met ons delen? Juist voor EMB kinderen is Prokkelen zo belangrijk." Hannie Mansens, KDC de Vuurtoren, De Trans

"Muziek is een taal die iedereen spreekt. Op mooie en moeilijke momenten. Muziek zorgt voor onstpanning. Voor zelfvertrouwen. Dat zien we om ons heen, maar ook in wetenschappelijk onderzoek. Dat maakt muziek zo bijzonder voor begeleiders en ervaringsdeskundigen. Hoe kun je muziek inzetten bij het maken van contact? Delen van tips, tops en ervaringen." Joram Swart, Phila van Philadelphia

"Hoe blijf je in beweging en in contact? Hoe kun je daarin samen optrekken? Juist nu in coronatijd. Special Olympics hoort graag wat jij nodig hebt. En ze delen graag hun ervaringen." Ragna Schapendonk (Special Olympics), Peter le Clerq (atleet Special Olympics) en Suzanne van den Einden-Brok (atleet Special Olympics)

"Wat zijn jouw talenten? Had jij graag een vervolgopleiding willen doen? Bij LFB Sterk in Onderwijs krijg je de kans om binnen een schoolomgeving je talenten te ontwikkelen. Onze ervaringsdeskundigen vertellen over hun ervaringen. Super leuk om weer van de partij te zijn bij de Meetup!" Marjolijn van Batenburg (coach LFB Sterkplaats Nijmegen) en ervaringsdeskundigen Rob Jacobs, Jane van Geenen en Mycha Kilian

"Woensdag 17 maart zijn er verkiezingen. Door corona zijn er veel meer vrijwilligers nodig voor de stembureaus. Lisa en Hanneke hebben elkaar door Prokkel leren kennen. Ze hebben zich samen aangemeld als vrijwilliger. Dat hebben meer mensen gedaan. In deze kamer ga je met degenen die zich hebben aangemeld vragen beantwoorden, ervaringen uitwisselen en je voorbereiden op je rol als stembureaulid." Lisa Scheltens (ervaringsdeskundige), Marcia Leijen en Klaasje Wartena (Gemeente Oude IJsselstreek), Sterre van Heemst (Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) en Peter van de Wardt (stichting Prokkel)

"Hoe organiseer jij het Prokkelen binnen je organisatie? Werken jullie met een contactpersoon of een werkgroep? Hoe verzamel je ideeën? En hoe zorg je ervoor dat mensen van je organisatie mee kunnen doen? We horen graag jouw ervaringen, tips en tops." Ad van den Brand (ORO, werkgroep Prokkel)

"Er is een vaccin dat helpt corona te bestrijden. Hoe werkt het? Is het verplicht of vrijwillig? Of heb je een andere vraag? In deze themakamer gaat Aart proberen al je vragen te beantwoorden. Voor deze kamer werken we ook samen met VWS en met Steffie" Aart Bertijn (VGN)

Meedoen aan deze meetup?
Je kunt gratis meedoen! Meld je wel even aan: klik hier
Ongeveer een week van tevoren ontvang je de Zoomlink om online mee te praten.
En heb jij een onderwerp voor een themakamer? Mail het naar info@prokkel.nl

Speciale oproep 
Wij nodigen ook communicatie-, organisatie- en adviesbureaus uit om mee te doen. Help mee om de verhalen en ideeën te delen en te verwerken in concrete actieplannen of handreikingen.

Wij zien ernaar uit om in verbinding te blijven en elkaar online te ontmoeten!

0  reacties

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen