Prokkel Meetup 2daagse (dag 2): In gesprek met ervaringsdeskundigen

Stichting Prokkel 17-12-2020 847 keer bekeken 0 reacties

Begin

29-01-2021 om 10:00

Einde

29-01-2021 om 12:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Online

Prokkel online Meetup 2daagse 
Elkaar blijven ontmoeten. Ook in deze coronatijd is dat belangrijk. Maar het is wel moeilijker, want er wordt van ons gevraagd om afstand te houden. Daarom gaan we elkaar online ontmoeten.

Elke dag praten we over een ander thema. Dag 2:

Vrijdag 29 januari (10.00 – 12.00 uur): IN GESPREK MET ERVARINGSDESKUNDIGEN
10.00 – 10.05 uur      welkom
10.05 – 11.00 uur      ronde 1
11.00 – 11.05 uur      wisselen
11.05 – 12.00 uur      ronde 2

Voor wie? 
Ervaringsdeskundigen, begeleiders van mensen met een beperking, medewerkers van zorg- en welzijnsorganisaties, werkgevers, studenten en docenten VSO en MBO, beleidsmedewerkers, wethouders en iedereen die wil meepraten.

De meeste onderwerpen van de themakamers zijn bekend.
Elke themakamer heeft een eigen gespreksleider. Meestal een duo.
Per themakamer kunnen er 10 tot 15 mensen meedoen.

"Wij willen graag meer werknemers met een arbeidsbeperking. Hoe kunnen we dat nog beter voor elkaar krijgen? Wie heeft er tips en suggesties?" Jaap van Hoek en Kayleigh Blom, Nationale ombudsman

"Studenten van het Drenthe college (ROC) organiseren al jaren een Prokkelbelevingstocht voor onze EMB kinderen. In kleine groepjes samen met leerlingen van de buurtschool door de wijk. Door corona hebben we het aangepast. Wie wil er tips en tops met ons delen. Juist voor EMB kinderen is Prokkelen zo belangrijk" Hannie Mansens, KDC de Vuurtoren, de Trans

"Geld. Hoe heb jij geleerd je geldzaken goed te kunnen regelen? Wat had je graag op school hier over willen leren?" Esmyralda Prins-de Gier (ervaringsdeskundige bij Cello) en Ernst Zegers (afstudeeronderzoeker bij MEE) 

"Prokkelen staat voor ontmoeten en verbinden. Door de jaarlijkse Prokkelweek is daarvoor ook landelijk aandacht. Hoe kunnen we elkaar daarin versterken, leren van elkaars goede voorbeelden en het verduurzamen?" Ellis Jongerius (directeur LFB) en Jody Cath (bestuurder SWZ)

"Communicatie in de Prokkelpraktijk. Hoe kunnen we – partners van de stichting – elkaar daarin versterken? Door tips, tops en ervaringen met elkaar te delen, bereiken we meer mensen, juist nu in coronatijd belangrijk." Paul Koopman (zelfstandig communicatieadviseur, voorheen Trajectum)

"Wat zijn jouw talenten? Had jij ook graag een vervolgopleiding willen doen? Bij LFB Sterk in Onderwijs krijg je de kans om binnen een schoolomgeving je talenten te ontwikkelen. Ervaringsdeskundigen vertellen over hun ervaringen." Frank Dijkstra (coach LFB Sterkplaats Leeuwarden) en Wouter Ykema (ervaringsdeskundige)

"Hoe zet jij je ervaringsdeskundigheid in?" Dounia Bouchikhi en Mirjam Braspenning (ervaringsdeskundigen LFB Goes)

"Er is een vaccin dat helpt corona te bestrijden. Hoe werkt het? Is het verplicht of vrijwillig? Of heb je een andere vraag? In deze themakamer gaat Aart proberen al je vragen te beantwoorden. Voor deze kamer werken we ook samen met VWS en met Steffie" Aart Bertijn (VGN)

Meedoen aan deze meetup?
Je kunt gratis meedoen! Meld je wel even aan, klik hier
Ongeveer een week van tevoren ontvang je de Zoomlink om online mee te praten.
En heb jij een onderwerp voor een themakamer? Mail het naar info@prokkel.nl

Speciale oproep 
Wij nodigen ook communicatie-, organisatie- en adviesbureaus uit om mee te doen. Help mee om de verhalen en ideeën te delen en te verwerken in concrete actieplannen of handreikingen.

Wij zien ernaar uit om in verbinding te blijven en elkaar online te ontmoeten!

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen