Gemeenteraadsverkiezingen 2022

ProfielfotoMark Molenaar 26-01-2021 1212 keer bekeken 0 reacties

Begin

16-03-2022 om 00:00

Einde

17-03-2022 om 00:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Heel Nederland

Op deze dag zijn de gemeenteraadsverkiezingen in de meeste gemeenten in Nederland.

Voorjaar 2021 Najaar 2021 september Najaar 2021 oktober en november December 2021 Begin 2022 16 maart 2022 gemeenteraadsverkiezingen Na de verkiezingen Installatie B&W
Aanlevering basisprogramma vanuit landelijk, opening kandidaatstellingstermijn Lokaal programma in concept klaar Presentatie en amendering, Alv en vaststelling programma, ergens rond deze tijd worden ook de kandidaten bekend Definitieve programma publiceren, vaststellen kandidatenlijst. Programma vertalen naar campagne.   Er gaat nu een coalitie gevormd worden. Hier wordt onderhandeld over wat er in het akkoord moet en hoe. Er is een akkoord en de (nieuwe) wethouders gaan aan de slag. 
Hou in de gaten wie zich kandidaat stellen en of je die mensen kent. Of mensen kent die hen kennen. Lees de programma's, kijk wat jij er anders aan zou willen. Vraag connecties die partijlid zijn om amendementen in te dienen. Verzamel definitief voor jou relevante informatie uit de partijprogramma's en publiceer een overzicht. Kijk welke kandidaten je kent en of en hoe je ze benadert.  Stel je eigen campagne op, organiseer een debat. Kijk naar de voorbeelden in de toolkit. Gebruik hierin ook vooral je eigen activiteiten. Zorg ervoor dat mensen inzicht kunnen krijgen waarop ze stemmen. Dit is het sluitstuk van je eigen campagne. Op het moment dat jouw onderwerp in een van de programma's is genoemd, kan het dus een onderwerp van onderhandeling worden. Benadruk bij de partijen die om tafel zitten wat waarom er moet gebeuren. Nodig wethouders en beleidsmedewerkers uit om kennis te maken en te zien waar je mee bezig bent. 

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen