Training In veilige handen (eerste deel)

ProfielfotoRonald Hetem 27-01-2021 326 keer bekeken 3 reacties

Begin

17-03-2021 om 09:30

Einde

17-03-2021 om 12:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Ongewenst gedrag komt ook voor binnen het vrijwilligerswerk. Hoe kun je daarmee omgaan en hoe kan het voorkomen worden. Daarvoor zijn instrumenten en methoden ontwikkeld die helpen bij het signaleren, bespreekbaar maken en aanspreken van anderen. Deze training is daarvoor.

Het project ‘In veilige handen’ is een landelijk project om organisaties te ondersteunen bij het opstellen en invoeren van beleid om ongewenst gedrag en seksueel misbruik van vrijwilligers te voorkomen. In de cursus worden de 5 stappen voor adequaat preventief beleid toegelicht en krijgen deelnemers instrumenten in handen waarmee ze in de eigen organisatie aan de slag kunnen. Binnen het project is daarvoor een breed pallet aan materialen, methoden, voorbeelden en instrumenten ontwikkeld voor vrijwilligersorganisaties.

Op de website www.inveiligehanden.nl staan een aantal van deze. Al veel organisaties hebben daarvan gebruik gemaakt. Voor de verspreiding en de toepassing van dit instrumentarium, bieden we een training aan voor vrijwilligers en medewerkers van vrijwilligersorganisaties en ondersteuners in het vrijwilligerswerk. Ook deze laatste groep heeft veel baat bij inhoudelijke kennis over de tools en het overbrengen ervan.

Voor wie? Voor vrijwilligers en medewerkers van vrijwilligersorganisaties en lokale steunpunten vrijwilligerswerk.

Tijdsinvestering: De training bestaat uit twee dagdelen. De eerste op 17 maart en dagdeel twee binnen 14 dagen.  

Kosten: De training wordt aan geboden voor €100,- per persoon dat is inclusief de deelnemersmap. 

Aanmelden? Aanmelden kan met het aanmeldformulier op de website van Movisie.

3  reacties

Maria Zwart 16-02-21 om 10:39

Dank Ronald. Dat de training in maart digitaal is, is ook fijn om te weten.

Ronald Hetem 16-02-21 om 10:24

Hallo Marja,

Omdat we de training digitaal doen 17 maart heben we geen kosten voor lunch en ruimte huren. Dan kunnen we het berag laag houden op de €100,-. als de cursus weer in utrecht live gegeven wordt zoals op de site evan Movisie staat in juni komen die kosten er weer wel bij. In maart voorzie ik dat de cursus digitaal is.

Groet Ronald

Maria Zwart 15-02-21 om 16:50

Hier staat de cursus aangeboden voor 100 euro. Op de website van Movisie (waar je naartoe wordt geleid)  staat een bedrag van 150 euro. Welk bedrag kan ik noemen in mijn nieuwsbrief aan vrijwilligersorganisaties?

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:MovisieSpectrum

Cookie-instellingen