Training In veilige handen

27-01-2021 600 keer bekeken 0 reacties

Begin

22-06-2021 om 09:30

Einde

22-06-2021 om 16:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Ongewenst gedrag komt ook voor binnen het vrijwilligerswerk. Hoe kun je daarmee omgaan en hoe kan het voorkomen worden. Daarvoor zijn instrumenten en methoden ontwikkeld die helpen bij het signaleren, bespreekbaar maken en aanspreken van anderen. Deze training is daarvoor.

Het project ‘In veilige handen’ is een landelijk project om organisaties te ondersteunen bij het opstellen en invoeren van beleid om ongewenst gedrag en seksueel misbruik van vrijwilligers te voorkomen. In de cursus worden de 5 stappen voor adequaat preventief beleid toegelicht en krijgen deelnemers instrumenten in handen waarmee ze in de eigen organisatie aan de slag kunnen. Binnen het project is daarvoor een breed pallet aan materialen, methoden, voorbeelden en instrumenten ontwikkeld voor vrijwilligersorganisaties.

Op de website www.inveiligehanden.nl staan een aantal van deze. Al veel organisaties hebben daarvan gebruik gemaakt. Voor de verspreiding en de toepassing van dit instrumentarium, bieden we een training aan voor vrijwilligers en medewerkers van vrijwilligersorganisaties en ondersteuners in het vrijwilligerswerk. Ook deze laatste groep heeft veel baat bij inhoudelijke kennis over de tools en het overbrengen ervan.

Voor wie? Voor vrijwilligers en medewerkers van vrijwilligersorganisaties en lokale steunpunten vrijwilligerswerk.

Tijdsinvestering: De training bestaat uit twee dagdelen.

Kosten: De training wordt aan geboden voor maximaal €150,- per persoon dat is inclusief de deelnemersmap en de lunch. Wanneer het niet mogelijk is vanwege de beperkingen door de Coronamaatregelen wordt de cursus digitaal aangeboden in twee dagdelen verspreid binnen 14 dagen, De kosten zijn dan €100,-.  

Aanmelden? Aanmelden kan met het aanmeldformulier op de website van Movisie.

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen