De kracht van culturele diversiteit

ProfielfotoIris de Jong 17-05-2021 994 keer bekeken 0 reacties

Begin

07-06-2021 om 11:00

Einde

07-06-2021 om 12:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Online via MS Teams

De kracht van culturele diversiteit | Spreker: Luca van Seumeren - Erasmus Universiteit Rotterdam | Algemene inspiratie voor het betrekken van nieuwe gezichten


In deze kennisboostsessie gaan we in op het betrekken van bi-culturele Nederlanders met een migratieachtergrond bij vrijwilligerswerk. Organisaties zien de waarde in van een diverse vrijwilligerspoule, om zo mensen uit allerlei landen en culturen samen te kunnen brengen. Toch blijkt dat bi-culturele Nederlanders over het algemeen minder aan vrijwilligerswerk doen dan autochtone Nederlanders. En dit is de afgelopen tien jaar niet verbeterd. Dit terwijl bi-culturele Nederlanders een grote, en groeiende, onderdeel zijn van de samenleving wat in de toekomst alleen maar meer zal toenemen als we kijken naar de hedendaagse migratiepatronen.

Er zijn meerdere verklaringen te benoemen die een rol spelen in de ondervertegenwoordiging van bi-culturele Nederlanders in georganiseerd vrijwilligerswerk. In deze sessie gaan we in op de verklaringen van deze ondervertegenwoordiging en daarnaast wat vrijwilligersorganisaties kunnen doen om hier verandering in te brengen.

Deze kennisboostsessie wordt verzorgd door Luca van Seumeren. Zij is onderzoeker aan de Erasmus Universiteit Rotterdam/Rotterdam School of Management bij de vakgroep Business-Society Management, onder leiding van Prof. dr. Lucas Meijs. Vorige zomer heeft zij kwalitatief onderzoek gedaan bij diverse (vrijwilligers)organisaties en intermediairs naar het proces van matching van vrijwillige inzet.  

Luca van Seumeren

Deze kennisboostsessie is gericht op mensen die verantwoordelijk zijn voor de inzet van vrijwilligers in of vanuit hun organisatie en meer bi-culturele Nederlanders met een migratieachtergrond willen betrekken.

Aanmelden

Je kunt je voor deze kennisboostsessie niet meer aanmelden, maar via deze link kun je tijdens de sessie live deelnemen. 

Heb je nog aanvullende vragen of opmerkingen? Laat het ons weten via mensenmakennederland@nov.nl.

Kennisboostweek Nieuwe Gezichten: de kennis voor de een is de inspiratie voor de ander 

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen