De kracht van Good Busy; het samenwerken met bedrijven

ProfielfotoIris de Jong 17-05-2021 1044 keer bekeken 0 reacties

Begin

08-06-2021 om 09:30

Einde

08-06-2021 om 10:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Online via MS Teams

De kracht van Good Busy - Over medewerkersvrijwilligerswerk en samenwerking met bedrijven | Sprekers: Monique de Bree en Esther Hofstede - Vereniging NOV | Voor vrijwilligersorganisaties en vrijwilligerscentrales die aanbod hebben voor bedrijven in de vorm van medewerkersvrijwilligerswerk.


Biedt jouw vrijwilligersinitiatief mogelijkheden voor het doen van vrijwilligerswerk door medewerkers van bedrijven? Of wil je je laten inspireren door de mogelijkheden op dit gebied? Meld je dan vooral aan! 

Tijdens deze kennisboost-sessie vertellen Esther Hofstede en Monique de Bree van Vereniging NOV je namelijk alles over de community Good Busy, een initiatief van NOV in het kader van het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet om bedrijven door de vrijwillige inzet van hun medewerkers te betrekken bij vrijwilligerswerk. Via de Good Busy community biedt branchevereniging NOV (vanaf medio juni) kennis, inspiratie en actie om ‘goed doen’ door bedrijven eenvoudiger te maken. 

Na deze sessie heb je meer inzicht in:

  • het waarom, hoe van wat van Good Busy 
  • de mogelijkheden die Good Busy jouw vrijwilligersinitiatief biedt om je aanbod richting bedrijven in de etalage te zetten (Good Busy gaat overigens niet matchen maar wijst de weg naar de organisaties die aanbod hebben)
  • hoe je Good Busy kunt gebruiken om bedrijven in jouw omgeving te enthousiasmeren voor medewerkersvrijwilligerswerk

Ter voorbereiding en inspiratie kun je het eerste webinar bekijken dat ‘NVP-netwerk voor HR professionals’ heeft georganiseerd ter ere van het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet. Het webinar is gegeven door dr. Lonneke Roza. Dit webinar geeft een goede theoretische basis over medewerkersvrijwilligerswerk als HR-instrument.

De samenvatting kun je vinden op de website van Vereniging NVP. 

Esther Hofstede (projectleider Bedrijven) en Monique de Bree (programmaleider) richten zich binnen het Nationaal Jaar Vrijwillig Inzet op het bedrijfsleven. Meer en andere vrijwilligers is het doel van van het Nationaal Jaar. Veel onbenut potentieel bevindt zich in het bedrijfsleven.  

Monique de Bree
Esther Hofstede

Doelgroep: deze kennisboostsessie is bedoeld voor vrijwilligersorganisaties en vrijwilligerscentrales die willen weten wat Good Busy is en die aanbod hebben voor bedrijven in de vorm van medewerkersvrijwilligerswerk.

Aanmelden

Je kunt je voor deze kennisboostsessie niet meer aanmelden, maar via deze link kun je alsnog aan de sessie deelnemen.

Heb je nog aanvullende vragen of opmerkingen? Laat het ons weten via mensenmakennederland@nov.nl.

Kennisboostweek Nieuwe Gezichten: de kennis voor de een is de inspiratie voor de ander 

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen