De kracht van de Expeditie Nieuwe Gezichten

ProfielfotoIris de Jong 17-05-2021 1048 keer bekeken 0 reacties

Begin

10-06-2021 om 09:30

Einde

10-06-2021 om 10:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Online via MS Teams

De kracht van de Expeditie Nieuwe Gezichten | Sprekers: Jacquelien Willemse & mystery guest - Projectleider Expeditie Nieuwe Gezichten


Voor je verder leest, kijk dan eens naar deze animatie…

En? Ben jij die facilitator die het leuk vindt om met groepen aan de slag te gaan en nieuwe wegen te bewandelen? Help jij vrijwilligersorganisaties graag naar grote hoogte? Dan is misschien de rol van expeditiebegeleider wel op je lijf geschreven!

Tijdens deze kennisboostsessie nemen we je mee achter de schermen van de Expeditie Nieuwe Gezichten. Deze methode helpt organisaties om nieuwe gezichten te betrekken als vrijwilliger. Een ware uitdaging, want dat vraagt om denken en doen buiten de gebaande paden. Vereniging NOV is bezig om een groep van 200 expeditiebegeleiders in het hele land op te leiden, die elk op hun beurt weer elk 10 organisaties gaat helpen zich zichtbaar en woest aantrekkelijk te maken. 

Tijdens deze sessie nemen we je mee in de methodes die in de Expeditie zijn verwerkt, leggen we de opbouw uit, leggen we je het verschil uit tussen een ‘Meta-expeditie’ en een ‘Gewone expeditie’ en vertellen we je wat deelnemen zowel jezelf als ook de deelnemers van de expeditie oplevert. 

Daarnaast hebben we ook nog een mystery guest, die jullie van ‘binnenuit’ kan vertellen wat het is om expeditiebegeleider te zijn en worden... 

Wil je echt voorbereid zijn? Ga dan naar de website van Mensen maken Nederland. Ook kun je daar de brochure voor expeditiebegeleiders vinden en de brochure die we gemaakt hebben voor deelnemers van een expeditie. Wil je weten welke expedities er in het najaar van start gaan? Kijk dan in de kalender. Daar kan je je trouwens ook meteen als expeditiebegeleider aanmelden. 

Deze kennisboostsessie wordt verzorgd door Jacquelien Willemse, Projectleider Expeditie Nieuwe Gezichten en een van de twee Programmaleiders van het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet. Ook heeft zij een mystery guest uitgenodigd…

Jacquelien Willemse

Jacquelien heeft deze methode opgezet om vrijwilligersorganisaties te versterken in het betrekken van nieuwe gezichten. Dit project (inclusief deze kennisboostweek) wordt mede mogelijk gemaakt door financiering van het VSBfonds, Oranje Fonds en Kansfonds. 

Doelgroep: voor alle vrijwilligerscoördinatoren, vrijwilligersorganisaties en medewerkers van vrijwilligerscentrales die echt het avontuur aan willen willen gaan en van het betrekken van nieuwe gezichten echt wel maken, maar nog zoekende zijn in hoe je organisaties zelf versterkt tijdens een traject, zonder alles voor te zeggen, want er is helaas nog steeds geen ‘one size fits all’ oplossing om te zorgen voor meer vrijwilligers.

Extra kijkerstip: mocht je meer willen weten over de methodes die gebruikt worden tijdens de Expeditie Nieuwe Gezichten, dan verwijzen we je graag naar de kennisboostsessie De kracht van gedragspsychologie en denken in reizen bij het betrekken van nieuwe gezichten’ op maandagochtend 7 juni en naar de kennisboostsessie ‘De kracht van het verhaal van diversiteit' op maandagmiddag om 15.30 uur.

Aanmelden

Om deel te nemen aan deze sessie, klik hier! 

Heb je nog aanvullende vragen of opmerkingen? Laat het ons weten via mensenmakennederland@nov.nl.

Kennisboostweek Nieuwe Gezichten: de kennis voor de een is de inspiratie voor de ander 

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen