De kracht van huidige gezichten als nieuwe gezichten voor je eigen organisatie of anderen

ProfielfotoIris de Jong 18-05-2021 780 keer bekeken 0 reacties

Begin

07-06-2021 om 14:00

Einde

07-06-2021 om 15:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Online via MS Teams

De kracht van huidige gezichten als nieuwe gezichten voor je eigen organisatie of anderen | Spreker: Luca van Seumeren - Erasmus Universiteit | Algemene inspiratie voor het betrekken van nieuwe gezichten


In deze kennisboostsessie gaan we in op het proces van off-boarding bij vrijwilligersorganisaties. Omdat vrijwilligers een belangrijke rol vervullen in onze samenleving en het werven van vrijwilligers steeds lastiger lijkt voor organisaties, is het van belang dat men op een verantwoordelijke en duurzame manier omgaat met vrijwilligers. Off-boarding is het proces van het managen van vrijwilligers die de organisatie verlaten. Doel is om ervoor te zorgen dat zij in goede verstandhouding vertrekken, zodat zij ofwel de organisatie kunnen promoten als ambassadeur, ofwel in de toekomst opnieuw vrijwilliger worden bij de organisatie of ergens anders.

Door middel van het starten van een dialoog, bieden van ondersteuning en het ontwikkelen van een netwerk intern en extern kan een organisatie de huidige vrijwilliger op de juiste manier begeleiden op het moment dat de vrijwilliger wilt stoppen. Zo kan off-boarding ervoor zorgen dat de vrijwillige energie niet verloren gaat en blijft stromen, want Mensen maken Nederland samen!

Deze kennisboostsessie wordt verzorgd door Luca van Seumeren. Luca is onderzoeker aan de Erasmus Universiteit Rotterdam/Rotterdam School of Management bij de vakgroep Business-Society Management, onder leiding van Prof. dr. Lucas Meijs. Vorige zomer heeft zij kwalitatief onderzoek gedaan bij diverse (vrijwilligers)organisaties en intermediairs naar het proces van matching van vrijwillige inzet.  

 

Luca van Seumeren

Deze kennisboostsessie is bedoeld voor vrijwilligersorganisaties die op een duurzame manier om willen gaan met hun vrijwilligers en meer willen leren over het toepassen van verantwoordelijk vrijwilligersmanagement wanneer de vrijwilligers de organisatie willen verlaten.

Aanmelden

Je kunt je voor deze kennisboostsessie niet meer aanmelden, maar via deze link kun je alsnog tijdens de sessie deelnemen.

Heb je nog aanvullende vragen of opmerkingen? Laat het ons weten via mensenmakennederland@nov.nl.

Kennisboostweek Nieuwe Gezichten: de kennis voor de een is de inspiratie voor de ander 

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen