Uitreiking Nationale Vrijwilligersprijzen 2021

ProfielfotoMark Molenaar 19-05-2021 1388 keer bekeken 0 reacties

Begin

10-06-2021 om 20:30

Einde

10-06-2021 om 22:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Online, via www.vrijwilligersprijzen.TV

Op 10 juni reikt demissionair minister van VWS Hugo de Jonge tussen 20.30 en 22.00 uur in een letterlijk spetterende live-uitzending de Nationale Vrijwilligersprijzen uit aan één lokale en één landelijke superwinnaar.

Lokale- en landelijke vrijwilligersinitiatieven konden vanaf 1 januari meedingen naar de Nationale Vrijwilligersprijzen in hun eigen categorie. De uitzending is via een livestream te volgen op www.vrijwilligersprijzen.tv.

Hoe ben je erbij?

Het evenement is voor iedereen toegankelijk via www.vrijwilligersprijzen.TV. Wil je een seintje de dag van tevoren? Meld je dan aan via de knoppen hierboven en we houden je op de hoogte! Heb je geen account, registreer je dan even! Aanmelden kan ook via dit Facebook-evenement.

Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet

Hoewel de prijzen elk jaar worden uitgereikt, is dit jaar extra bijzonder vanwege het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet. We vroegen lokale vrijwilligersinitiatieven om in een vlog of andere creatieve uiting aan te geven wat ze doen om ervoor te zorgen dat mensen zich thuis voelen binnen de organisatie. Landelijke vrijwilligersinitiatieven zijn genomineerd door bedrijven. De Nationale Vrijwilligersprijzen geven aandacht aan het bijzondere werk van vrijwilligers en inspireren anderen om ook vrijwilliger te worden. Meer informatie op www.vrijwilligersprijzen.NL

Superjury

Een superjury met Abdelkader Benali, Kathleen Ferrier, Nanoah Struik, Rick Brink, Jan van Zanen en juryvoorzitter Marianne Besselink selecteert uit meer dan 170 inzendingen de winnaars. Een winnaar voor landelijke vrijwilligersorganisaties en 12 winnaars voor lokale vrijwilligersorganisaties, waaruit de jury ook één winnaar kiest. De winnende organisaties krijgen dat op de avond van 10 juni te horen. De twee winnaars krijgen 7.500 euro, beschikbaar gesteld door de VriendenLoterij, en alle twaalf winnen sowieso een videoproductie van 3.000 euro. 

Typhoon en meer

We zijn supertrots dat zanger Typhoon ons komt verblijden met een bijzonder en - met recht - uniek optreden (Kijk hier naar zijn boodschap op YouTube). In een letterlijk spetterend decor, op een plek waar jaarlijks zo'n 300 vrijwilligers actief zijn, draagt hij een prachtig gecomponeerd gedicht voor dat hij in de winter voor dagblad Trouw schreef over vrede, maar dat de kern van vrijwilligerswerk raaktEn hij komt zingen! De presentatie is in handen van kleinkunst duo Daan en Fem. Op de buitenpost staat razende reporter Steffen de Wolff, die de winnaars, gaat verrassen aan de deur. Mini-documentaires geven inzicht in de, vaak emotionele impact van vrijwilligerswerk. Een quiz test de kennis over vrijwilligerswerk van de mensen thuis en de jury.

VriendenLoterij Passieprijs

Individuele vrijwilligers zijn volop bedankt via een speciaal daarvoor ingerichte website: www.bedankjevrijwilliger.nl. Deze vrijwilligers maken kans om vanavond de VriendenLoterij Passieprijs ter waarde van 250 euro te winnen.

De Nationale Vrijwilligersprijzen worden ondersteund door:

 

0  reacties

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen