De kracht van vrijwilligerswerk als stage van HBO-studie

ProfielfotoIris de Jong 20-05-2021 1129 keer bekeken 0 reacties

Begin

10-06-2021 om 11:00

Einde

10-06-2021 om 12:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Online via MS Teams

De kracht van vrijwilligerswerk als stage van HBO-studie | Spreker: Mariëlle Hofstede, vrijwilligerscoördinator bij Stichting Buddy Netwerk uit Den Haag en Martijn Sondorp, docent Verpleegkunde aan De Haagse Hogeschool


Wil jij meer HBO-studenten op een duurzame wijze aan je vrijwilligersorganisatie binden? Meld je dan aan voor deze kennisboost-sessie waarin Mariëlle Hofstede en Martijn Sondorp jou meenemen in de kracht van een duurzame samenwerking tussen De Haagse Hogeschool en de vrijwilligersorganisatie Buddy Netwerk. Op de kop af 5 jaar werken beide organisaties succesvol samen rondom het programma ‘Stage lopen bij de patiënt’. Jaarlijks doen ongeveer 70 enthousiaste eerstejaars Verpleegkunde studenten, in het kader van hun studie, vrijwilligerswerk (stage) via Buddy Netwerk. Het is onderdeel van het curriculum.  Zo komen zij al vroeg in hun studie in contact met hun toekomstige patiënt. Zij krijgen hierdoor meer begrip voor de situatie van iemand die hulp nodig heeft en maken zich allerlei vaardigheden eigen die zij als verpleegkundigen en als mens nodig hebben. Daarnaast geeft het de studenten energie.

 Na deze sessie heb je meer inzicht in:

  • hoe de samenwerking tussen Buddy Netwerk (en vele andere maatjesorganisaties in de informele zorg) en De Haagse Hogeschool eruit concreet uit ziet;
  • wat deze samenwerking de student, de cliënt, de Hogeschool en Buddy Netwerk oplevert;
  • wat werkt in de samenwerking met studenten en wat niet;
  • praktische tools. 

Mariëlle Hofstede is coördinator bij Stichting Buddy Netwerk, een professionele vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor de ondersteuning van volwassenen en kinderen met een chronische en/of levensbedreigende ziekte, ouderen die zich eenzaam voelen en/of een zeer gering sociaal netwerk hebben en mensen met beginnende geheugenproblemen en hun mantelzorgers. De ondersteuning van maatjes gebeurt via de inzet van professioneel opgeleide vrijwilligers (buddy’s). Mariëlle is als coördinator tevens de motor achter het samenwerkingsverband met de Haagse Hogeschool.  

Mariëlle Hofstede

Martijn Sondorp is docent bij de opleiding tot verpleegkundige aan De Haagse Hogeschool. De afgelopen 3 jaar heeft hij daar lessen ontwikkeld en verzorgd aan de eerstejaars studenten. Sinds anderhalf jaar is hij coördinator vanuit de Haagse Hogeschool voor het project ‘Stage lopen bij de patiënt’. In dit project zijn Haagse studenten aangesloten bij een vrijwilligersorganisaties, zoals Buddy Netwerk. De studenten zijn in dit project een buddy/maatje voor mensen uit allerlei verschillende doelgroepen.

Martijn Sondorp

Deze kennisboostsessie is bedoeld voor medewerkers van vrijwilligerscentrales en vrijwilligersorganisaties die meer willen samenwerken met Hogescholen of hun samenwerking naar een hoger plan willen brengen.

Aanmelden

Had je je nog niet aangemeld maar wil je nog wel deelnemen aan deze sessie? Dat kan via deze link in MS Teams.

Heb je nog aanvullende vragen of opmerkingen? Laat het ons weten via mensenmakennederland@nov.nl.

Kennisboostweek Nieuwe Gezichten: de kennis voor de een is de inspiratie voor de ander 

0  reacties

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen