De kracht van New Faces - vrijwilligerswerk samen met nieuwkomers

ProfielfotoIris de Jong 27-05-2021 1081 keer bekeken 0 reacties

Begin

10-06-2021 om 12:30

Einde

10-06-2021 om 13:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Online via MS Teams

De kracht van New Faces - meer inclusie en diversiteit bereiken samen met nieuwkomers | Spreker: Hooman Nassimi - Directeur Society in Motion


New Faces kon in 2019 meer dan 1.000 nieuwkomers als vrijwilligers, betaalde krachten, artiesten e.v.a. door culturele organisaties te leren zelfstandig een netwerk met nieuwkomers in hun regio op te bouwen. Sindsdien rekenen reuzen zoals Lowlands, Amsterdam Dance Event en andere events deze nieuwkomers als alumni.

Hoe dan? Hiervoor heeft New Faces een toolkit ontwikkeld in samenwerking met nieuwkomers en alumni waardoor alle vragen over HOE je nieuwkomers kunt betrekken beantwoord worden. In deze sessie zullen we praktisch onderzoeken hoe je met nieuwkomers kunt samenwerken en veelvoorkomende vragen bespreken.

“De oorlog heeft me veel ontnomen. Maar ik ben vastbesloten weer te gaan reizen en mijn leven hier op te pakken. Tot die tijd werk ik als vrijwilliger. Ik voel me nu soms een beetje nutteloos. Daarom heb ik op het festival meegeholpen. Het geeft me weer het gevoel dat ik ertoe doe.” - Deelnemer New Faces

Deze kennisboostsessie wordt verzorgd door Hooman Nassimi. Hij is directeur van Society in Motion en de grote roerganger achter het Project New Faces dat door het VSB fonds wordt mogelijk gemaakt. 

Hooman Nassimi

Deze kennisboostsessie is voor iedereen die praktische handvatten wil om nieuwkomers als vrijwilligers te betrekken.

Als je je al wil inlezen, dan kan je de New Faces Toolkit hier al doornemen en lees je hier een praktische handleiding over het gebruik van inburgeringsscholen.

Deelnemen

Had je je nog niet aangemeld maar wil je nog wel deelnemen aan deze sessie? Dat kan via deze link in MS Teams.

Heb je nog aanvullende vragen of opmerkingen? Laat het ons weten via mensenmakennederland@nov.nl.

Kennisboostweek Nieuwe Gezichten: de kennis voor de een is de inspiratie voor de ander 

0  reacties

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen