Campagne Vrijwillige Inzet - Online Event 'Wij zijn de Wijk' 10 juni 2021

ProfielfotoEllen Zomer 04-06-2021 195 keer bekeken 0 reacties

Begin

10-06-2021 om 13:00

Einde

10-06-2021 om 16:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Vrijwillige Inzet is zo oud als de mensheid zelf. De noodzaak om-te-zien naar de medemens en maatschappelijk actief te zijn is onveranderd en benadrukken nog steeds het grote belang van Vrijwillige Inzet.

Vrijwillige Inzet en informele zorg zijn zo oud als de mensheid zelf. Er waren vroeger andere woorden voor en de vanzelfsprekendheid ervan is wat weg gesleten. Maar de noodzaak om te zien naar de medemens en maatschappelijk actief te zijn is onveranderd gebleven. Maatschappelijke thema’s als eenzaamheid, participatie en mobiliteit benadrukken het grote belang van vrijwillige inzet en informele zorg. Zonder dat is in het sociaal domein de formele zorg en de professionele inzet onbegonnen werk, zo durf ik wel te stellen. Niet voor niets staan we in 2021 stil bij het Nationaal Jaar van de Vrijwilliger.

Vrijwillige inzet is óók inzet door mensen, vanuit eigen motivatie en eigen wensen. Herkenning en erkenning daarvan is belangrijker dan een salaris! Professionele ondersteuning door training, coaching, goede informatie en communicatie hoort er allemaal bij. Als dat allemaal goed georganiseerd is, zijn mensen bereid en in staat bergen werk te verzetten. Het aandeel van de coördinator Vrijwillige Inzet (spin in het web, verbinder pur sang) hierin is essentieel om de verbinding te maken.

Het zijn deze onderwerpen die in de Campagne Vrijwillige Inzet op 10 juni de revue passeren: de succesverhalen, de slimme oplossingen, de nieuwe ideeën rondom vrijwillige inzet en informele zorg. Gastsprekers delen veel verschillende ervaringen uit veel verschillende praktijksituaties: vrijwillige inzet en dementie, preventie, ICT-oplossingen, wijk- en buurtwerk, e-health, enzovoort.

De vrijwillige inzet door mensen is volop in beweging en brengt veel energie in onze sector. Daarom is het belangrijk daar met z’n allen bij stil te staan en nieuwe ideeën op te doen. Op 10 juni dus.

Onderleiding van debatdame Elisabeth van den Hoogen schuift een interessante groep sprekers aan tafel aan namelijk; Richard Koekoek (Coachfriend, partner Werk & Mantelzorg), Lars Nieuwenhoff (ondernemer op het grensvlak zorg en commercie), Agma Spit (projectleider Thebe en Team van de Buurt Route Ont-Moet), Anita Mathoera (projectleider Thuisplusflats Team van de Wijk Rotterdam), Walter Stekelenburg (Associate Degree Health & Social Work en ROC Midden Nederland, Saskia de Jonge (Samen Dementievriendelijk) en Piet de Groot (directeur AdSysCo) ieder met zijn/haar eigen unieke verhaal.

Hoop dat je, online, ook van de partij bent samen met de inmiddels 155 deelnemers. Gratis aanmelden kan hier!

Hebben jullie vragen, dat kan? Neem contact met mij op, Ellen Zomer

ezomer@pro-feel.nl of 06 139 39 844

0  reacties

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen