De kans van anders kijken naar dementie en de rol van vrijwilligers hierin

ProfielfotoIris de Jong 12-10-2021 1614 keer bekeken 0 reacties

Begin

02-11-2021 om 12:00

Einde

02-11-2021 om 13:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Online via MS Teams

Kennisboostsessie over de sociale benadering van dementie en hoe je vrijwillige inzet kunt organiseren voor mensen met dementie. Deze sessie is gebaseerd op een interview met Anne-Mei Thé.


Gesprekssessie op basis van een interview met Anne-mei Thé over de sociale benadering Dementie. Met Angelique Heerdink en Julia Muller van Samen Ouder Worden/Handjehelpen. 

Deze kennisboostsessie is een combinatie van een eerder opgenomen gesprek met Anne-mei Thé, waarin zij vertelt over hoe ze aankijkt tegen kwetsbaarheid van mensen, hoe haar fascinatie voor mensen met dementie is ontstaan en hoe hieruit de ‘Sociale benadering Dementie’ is ontstaan; Een andere manier van kijken en omgaan met mensen met dementie en de zorg hieromheen. HandjeHelpen werkt vanuit het programma Samen Ouder Worden in Amsterdam met vrijwilligers binnen de sociale benadering dementie, een waardevolle toevoeging! 

Anne-Mei The is cultureel antropoloog en bijzonder hoogleraar Langdurige Zorg en Sociale Benadering Dementie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Ze heeft naam gemaakt als onderzoekster en schrijfster van spraakmakende boeken. Anne-Mei ontrafelt verborgen werelden achter complexe en aangrijpende onderwerpen als euthanasie, het naderende levenseinde, palliatieve zorg en dementie. In de afgelopen jaren is hier de ‘Sociale benadering Dementie’ uit voortgekomen. 

 

Opzet programma

12.00 uur: Het programma start met een eerder opgenomen interview met Anne-Mei Thé en dat duurt ca 50 minuten. Vandaar dat we kiezen voor een lunchsessie, zodat je al kijkend de lunch kunt nuttigen. 

ca. 12.50 uur: Aansluitend op dit interview gaan Angelique Heerdink en Julia Muller met de aanwezigen in gesprek over de sociale benadering en hoe vrijwilligers van toegevoegde waarde kunnen zijn. Maar ook de uitdagingen die hierbij komen kijken.

13.30 uur: Einde programma.

Deze kennisboostsessie wordt verzorgd door Angelique Heerdink en Julia Muller. Beiden werkzaam bij HandjeHelpen en tevens programmamedewerkers van het programma Samen Ouder Worden. 

Deelnemen

De registratie voor deze sessie is gesloten, maar via deze link kun je alsnog deelnemen aan de sessie. Laat het ons gerust weten indien er nog vragen zijn via mensenmakennederland@nov.nl.


Kennisboostweek Nieuwe Gezichten: de kennis voor de een is de inspiratie voor de ander

0  reacties

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen