De kans van Good Busy. Over medewerkersvrijwilligerswerk en samenwerking met bedrijven

ProfielfotoIris de Jong 12-10-2021 984 keer bekeken 0 reacties

Begin

02-11-2021 om 14:00

Einde

02-11-2021 om 15:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Online via MS Teams

Kennisboostsessie voor vrijwilligersorganisaties en -centrales die willen weten wat Good Busy is en die aanbod hebben voor bedrijven in de vorm van medewerkersvrijwilligerswerk.


Tijdens deze kennisboostsessie vertellen Esther Hofstede en Monique de Bree van Vereniging NOV je namelijk alles over de community goodbusy.nu, een initiatief van NOV in het kader van het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet om bedrijven door de vrijwillige inzet van hun medewerkers te betrekken bij vrijwilligerswerk. Via de Good Busy community biedt branchevereniging NOV kennis, inspiratie en actie om ‘goed doen’ door bedrijven eenvoudiger te maken. 

Na deze sessie heb je meer inzicht in:

  • het waarom, hoe van wat van Good Busy 
  • de visie van Good Busy op medewerkersvrijwilligerswerk
  • de mogelijkheden die Good Busy jouw vrijwilligersinitiatief biedt om je aanbod richting bedrijven in de etalage te zetten (Good Busy gaat overigens niet matchen maar wijst de weg naar de organisaties die aanbod hebben)
  • hoe je Good Busy kunt gebruiken om bedrijven in jouw omgeving te enthousiasmeren voor medewerkersvrijwilligerswerk

Ter voorbereiding en inspiratie kun je een kijkje nemen op www.goodbusy.nu. Lees de beide Toolkits, lees inspirerende verhalen van bedrijven en vrijwilligers, bekijk het webinar van Chris Jarvis (de inspirator en goeroe) en kijk eens naar wie verwezen wordt in de rubriek Hulp & Advies. 

Biedt jouw vrijwilligersinitiatief mogelijkheden voor het doen van vrijwilligerswerk door medewerkers van bedrijven? Of wil je je laten inspireren door de mogelijkheden op dit gebied? Meld je dan vooral aan! 

Esther Hofstede (projectleider Bedrijven) en Monique de Bree (programmaleider) richten zich binnen het Nationaal Jaar Vrijwillig Inzet op het bedrijfsleven. Meer en andere vrijwilligers is het doel van van het Nationaal Jaar. Veel onbenut potentieel bevindt zich in het bedrijfsleven.  

Deelnemen

De registratie voor deze sessie is gesloten, maar via deze link kun je alsnog deelnemen aan de sessie. Laat het ons gerust weten indien er nog vragen zijn via mensenmakennederland@nov.nl.


Kennisboostweek Nieuwe Gezichten: de kennis voor de een is de inspiratie voor de ander

 

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen