De kans van de Expeditie Nieuwe Gezichten

ProfielfotoIris de Jong 12-10-2021 1106 keer bekeken 0 reacties

Begin

04-11-2021 om 09:30

Einde

04-11-2021 om 10:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Online via MS Teams

Kennisboostsessie hoe je organisaties helpt en versterkt bij het betrekken van nieuwe doelgroepen vrijwilligers door de methode Expeditie Nieuwe Gezichten.


Voor je verder leest, kijk dan zeker eens naar deze korte animatie.

En? Ben jij iemand die het leuk vindt om met groepen aan de slag te gaan en nieuwe wegen te bewandelen? Help jij vrijwilligersorganisaties graag naar grote hoogte? Dan is misschien de rol van expeditiebegeleider wel op je lijf geschreven en dan is deze sessie echt iets voor jou.

Tijdens deze kennisboostsessie nemen we je mee achter de schermen van de Expeditie Nieuwe Gezichten. Deze methode helpt organisaties om nieuwe doelgroepen te betrekken als vrijwilliger. Dat vraagt om denken en doen buiten de gebaande paden. Vereniging NOV is bezig om een groep van 200 expeditiebegeleiders in het hele land op te leiden, die op hun beurt 10 organisaties gaan helpen zich zichtbaar en aantrekkelijk te maken. 

Tijdens deze sessie nemen we je mee in de methodes die in de Expeditie zijn verwerkt, leggen we de opbouw uit, leggen we je het verschil uit tussen een ‘Meta-expeditie’ en een ‘Gewone expeditie’ en vertellen we je wat deelnemen zowel jezelf als ook de deelnemers van de expeditie oplevert. 

Deze kennisboostsessie wordt verzorgd door Jacquelien Willemse, Projectleider en ontwikkelaar van de Expeditie Nieuwe Gezichten. Daarnaast zal ook een van de huidige expeditiebegeleider aansluiten en vertellen wat het is om expeditiebegeleider te zijn.

Graag nodigen we alle vrijwilligerscoördinatoren, vrijwilligersorganisaties en medewerkers van vrijwilligerscentrales uit die dit avontuur aan willen gaan.

Extra inspiratie

Wil je je al laten inspireren? Ga dan naar de website van Mensen maken Nederland. Ook kun je daar de brochure voor expeditiebegeleiders vinden en de brochure die we gemaakt hebben voor deelnemers van een expeditie. Wil je weten welke expedities er in het najaar van start gaan? Kijk dan in de kalender. Daar kan je je trouwens ook meteen als expeditiebegeleider aanmelden. 

Deelnemen

De registratie voor deze sessie is gesloten, maar via deze link kun je alsnog deelnemen aan de sessie. Laat het ons gerust weten indien er nog vragen zijn via mensenmakennederland@nov.nl.

Dit project (inclusief deze kennisboostweek) wordt mede mogelijk gemaakt door financiering van het VSBfonds, Oranje Fonds en Kansfonds. 


Kennisboostweek Nieuwe Gezichten: de kennis voor de een is de inspiratie voor de ander  

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen