De kans om mee te doen vanaf dag 1

ProfielfotoIris de Jong 12-10-2021 1148 keer bekeken 4 reacties

Begin

01-11-2021 om 11:00

Einde

01-11-2021 om 12:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Online via MS Teams

Kennisboostsessie over de uitvoering van de nieuwe inburgeringswet en hoe je dat aanpakt.


Vanaf 1 januari 2022 gaat de nieuwe inburgeringswet van kracht. Een wet waarbij de regie bij gemeenten ligt om statushouders -naast een woning en sociale voorzieningen- ook de mogelijkheid moet geven om mee te doen in de samenleving. Actief meedoen kan ook bestaan uit deelnemen aan een activiteit of als vrijwilliger meehelpen bij een evenement of een maatschappelijke organisatie. En daar komt de inzet van de vrijwilligerscentrale in beeld.

In deze kennisboostsessie krijg je een toelichting op de nieuwe wet en de rol die de vrijwilligerscentrales hierin kunnen spelen. Daarbij krijg je praktische tips en tools die opgedaan zijn vanuit het programma #Meedoen waarin vrijwilligerscentrales azc-bewoners bemiddelen naar vrijwilligerswerk. Wat werkt wel? Hoe ga je om met laag taalniveau? Hoe bereik je mensen en vooral ook vrouwen? Welke klussen zijn favoriet? En welke organisaties zijn het meest geschikt?

Ook kijken we met elkaar naar de lokale situatie binnen jouw gemeente. Hebben jullie van de gemeente hierin al een opdracht gekregen? Zijn de plannen en voorstellen nog in de maak of in bespreking? Wat wordt van jullie verwacht vanuit gemeente, maatschappelijke organisaties en de statushouders? We delen tips en suggesties om je rol hierin te versterken.

De sessie wordt verzorgd door Nancy Rietveld en Sanne van Viegen Looyé, NOV-projectleiders #Meedoen.


 

Deelnemen

De registratie voor deze sessie is gesloten, maar via deze link kun je alsnog deelnemen aan de sessie. Laat ons gersut weten indien er nog vragen zijn via mensenmakennederland@nov.nl


Kennisboostweek Nieuwe Gezichten: de kennis voor de een is de inspiratie voor de ander  

4  reacties

Soenieta Kuper

28-10-21 om 9:17

Helaas moet ik mij toch afmelde voor de bijeenkomst.

Sandy dos Reis

19-10-21 om 14:35

Pauline Jorissen bedankt voor je reactie en je interesse. De opnames zullen na afloop op de site geplaatst worden. Deze boostsessie kun je daarna dus weer terugkijken.

 

Pauline Jorissen

19-10-21 om 10:51

Ik kan helaas niet deelnemen aan de boostsessie. Ben wel geinteresseerd in het onderwerp. Ik neem aan dat er wel een verslag van deze bijeenkomst op het forum komt.
De gemeente is wel heel positief en zien ook de meerwaarde van Aan de Slag.
Groetjes Pauline

Marjo Vogels-Bongaerts

14-10-21 om 10:24

Dames ik heb me vergist, ik heb dan al een afspraak staan

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen