De kans van het behouden van oudere vrijwilligers na de corona-crisis

ProfielfotoIris de Jong 12-10-2021 1811 keer bekeken 0 reacties

Begin

03-11-2021 om 11:00

Einde

03-11-2021 om 12:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Online via MS Teams

Kennisboostsessie over het onderzoek naar de behoeften van oudere vrijwilligers na de corona-crisis.


In de afgelopen maanden is er een onderzoek uitgevoerd naar het behoud van oudere vrijwilligers na de corona-crisis. Belangrijke opbrengsten zijn dat de meeste oudere vrijwilligers terugkeren of die intentie hebben, maar niet altijd op dezelfde manier. Ook is zo'n 10% afgehaakt of denkt erover te stoppen. Voor lokale afdelingen en organisaties kan dit een stevige impact hebben. Tegelijk ervaren veel organisaties dat er (beperkte) instroom van nieuwe, veelal jongere vrijwilligers is, die onder hele andere voorwaarden vrijwillig actief willen zijn.

Welke inzichten biedt dit onderzoek nog meer en hoe kun je met deze kennis als vrijwilligersorganisatie je voordeel doen. Willem-Jan neemt je graag mee in de resultaten van dit onderzoek.

 

Deze kennisboostsessie wordt verzorgd door Willem-Jan de Gast, programmacoach van het programma Samen Ouder Worden en zeer ervaren adviseur in het maatschappelijk veld.

 

Deelnemen

De registratie van deze sessie is gesloten, maar via deze link kan je alsnog deelnemen aan de sessie. Laat het ons gerust weten indien er nog vragen zijn via mensenmakennederland@nov.nl.

Kennisboostweek Nieuwe Gezichten: de kennis voor de een is de inspiratie voor de ander  

 

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen