De kans van vrijwillige inzet door medewerkers van bedrijven

ProfielfotoIris de Jong 13-10-2021 717 keer bekeken 0 reacties

Begin

04-11-2021 om 11:00

Einde

04-11-2021 om 12:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Online via MS Teams

Kennisboostsessie exclusief voor Goed Geregeld Adviseurs


Themabijeenkomst voor adviseurs Vrijwillige Inzet Goed Geregeld om samen na te denken over de kans om dit onderwerp mee te nemen in het vrijwilligersbeleid van organisaties.

Steeds meer bedrijven zijn maatschappelijk betrokken en willen dit ook laten zien door concrete inzet in menskracht, kennis en vaardigheden van hun werknemers. Vanuit de bedrijvenkant is men volop in gesprek om ideeën te verzamelen over de mogelijke vormen van werknemersvrijwilligerswerk. Op de website GoodBusy is een prachtig stappenplan te vinden waarmee bedrijven aan de slag kunnen. Volg vooral ook de sessies op dinsdag 2 november om daarover meer te weten te komen.

Maar hoe zit dat aan de kant van de maatschappelijke organisaties? Zijn die voorbereid op de komst van vrijwilligers vanuit het bedrijfsleven? Wat vraagt dat van een organisatie? Wat verwachten deze specifieke vrijwilligers van een organisatie en waar moet je rekening mee houden? Het is geen onbekend thema, maar wel een thema die nu meer in de belangstelling komt bij bedrijven. Daarom is het goed om maatschappelijke organisaties hierop voor te bereiden, zodat ze het ook mee kunnen nemen in hun vrijwilligersbeleid.

Tijdens de sessie krijg je uitleg over de stappen die nu gezet worden rond werknemersvrijwilligerswerk. Ook delen Odelia Otten en Justin Daems van ZwolleDoet hun kennis en ervaring op dit thema. Deze sessie is bedoeld om met de Goed Geregeld-adviseurs te kijken naar eigen rol en taak in het voorbereiden van organisaties op deze ‘nieuwe’ doelgroep vrijwilligers en de verschillende vormen van vrijwillige inzet die daarin te creëren zijn.

Deze sessie wordt verzorgd door Nancy Rietveld, coördinator Vrijwillige Inzet Goed Geregeld en Odelia Otten en Justin Daems van ZwolleDoet.

Deelnemen

Deze sessie is exclusief voor Goed Geregeld Adviseurs.
De registratie voor deze sessie is gesloten, maar via deze link kun je alsnog deelnemen. Laat het ons gerust weten indien er nog vragen zijn via mensenmakennederland@nov.nl.

Kennisboostweek Nieuwe Gezichten: de kennis voor de een is de inspiratie voor de ander  

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen