Training Het goede gesprek over niet-pluis ervaringen (8 & 22 april)

ProfielfotoYvonne Snelders 23-12-2021 973 keer bekeken 0 reacties

Begin

08-04-2022 om 13:30

Einde

08-04-2022 om 17:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Online via Microsoft Teams

Hoe ga je als coördinator op een goede manier in gesprek met vrijwilligers die achter de voordeur komen bij ouderen en daar het gevoel krijgen dat er iets niet in orde is? NOV biedt op dit onderwerp een training aan.

Soms vermoeden vrijwilligers bijvoorbeeld dat er beginnende dementie, verwaarlozing of huiselijk geweld is. Wat doe je als coördinator om ervaringen, emoties en morele dilemma’s bij vrijwilligers over deze niet-pluis situaties veilig bespreekbaar en hanteerbaar te maken? En zo hun zorgen en belasting te verminderen en ze gemotiveerd te houden.

Met deze vragen gaan we aan de slag in de training ‘Het goede gesprek over niet-pluis ervaringen’. In twee bijeenkomsten van maximaal 4 uur leer je als betaalde of onbetaalde coördinator gesprekken met groepen vrijwilligers te voeren over niet-pluis situaties en grensoverschrijdingen. We gaan in op omgaan met emoties, instappen op een passende gesprekslaag en effectief feedback geven. Ook bespreken we hoe je nazorg kunt bieden. In de training nemen we zoveel mogelijk de praktijk van de deelnemers als uitgangspunt.

2 dagdelen

Deze training bestaat uit 2 dagdelen en vinden plaats op: 

  • Vrijdag 8 april van 13.30 tot 17.00 uur
  • Vrijdag 22 april van 13.30 tot 17.00 uur

De trainingen worden gegeven door ervaren trainers die verbonden zijn aan het programma Samen Ouder Worden.  De training zal online plaatsvinden.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden onder het kopje hierboven 'Ben je erbij' op Ja te klikken. (De knoppen zijn zichtbaar als je ingelogd bent op het platform). 

Beperkt aantal plaatsen beschikbaar

Voor deze training zijn 12 plekken beschikbaar. Als de training vol is, neem dan graag contact met ons op, want dan plannen we bij voldoende belangstelling een volgende training in. 

Training in je eigen organisatie of in een samenwerkingsverband

Wil je deze training in je eigen organisatie aanbieden aan coördinatoren of samen met lokale partners volgen, neem dan graag contact met ons op.

Contact

Heb je andere vragen of opmerkingen? Laat het ons gerust weten via s.vanrikxoort@nov.nl

 

0  reacties

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen