De kick van inzet door jongeren én jonge vluchtelingen

ProfielfotoIris de Jong 07-03-2022 427 keer bekeken 0 reacties

Begin

28-03-2022 om 11:00

Einde

28-03-2022 om 12:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Online via Teams

Hoe waardevol kan het zijn om je tijdens je Maatschappelijke Diensttijd in te zetten voor jonge vluchtelingen? En hoe mooi is het om al tijdens je verblijf op het azc in contact te komen met jonge Nederlanders die je de kansen en mogelijkheden laten zien van een toekomst in Nederland?

NOV is direct betrokken bij het programma van de Maatschappelijke Diensttijd en het programma #Meedoen. In deze programma’s bieden we enerzijds jongeren de kans om zichzelf te ontwikkelen en zich maatschappelijk in te zetten en anderzijds jongeren die nieuw zijn in Nederland de kans te geven om Nederlandse taal, mensen en gewoonten te leren kennen om zich daardoor te ontwikkelen. Twee kanten van een medaille die prachtig op elkaar aan zouden kunnen sluiten.  

Samen met projectleiders van MDt-programma’s die zich richten op jongeren die zich inzetten voor jonge vluchtelingen en coördinatoren van #Meedoen die jonge azc-bewoners bemiddelen naar vrijwilligerswerk en activiteiten gaan we verkennen welke mogelijkheden er zijn om beide kanten van de medaille samen te brengen. Er zijn financiële kansen binnen MDt om bestaande projecten op te schalen naar nieuwe samenwerkingspartners zoals bijvoorbeeld de #Meedoen organisaties. 

Aan de hand van praktijkvoorbeelden vanuit MDt en #Meedoen gaan we met elkaar in gesprek om te verkennen wat er al gebeurd in onderlinge samenwerking, wat gaat goed/wat kan beter, welke aanpak is hierin succesvol en hoe kunnen we elkaar nog meer vinden? En vooral hoe we op korte termijn de financiële kansen kunnen benutten om nog dit jaar tot mooie nieuwe combinaties te komen. 

Deze kennisboostsessie wordt verzorgd door Yvonne Kruizinga en Nancy Rietveld van Vereniging NOV met bijdragen van projectleiders/coördinatoren uit de praktijk. 

Deze kennisboostsessie is voor iedereen die betrokken is bij MDt en #Meedoen. 

Deelnemen 

Je kunt je niet meer aanmelden voor deze sessie maar mocht je willen deelnemen dan kan dit via deze link. Laat het ons gerust weten indien er nog vragen zijn via mensenmakennederland@nov.nl. 

Kennisboostweek Nieuwe Gezichten: de kennis voor de een is de oplossing voor de ander   

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen