De kick of non-kick van je achtergrond; Ranking

ProfielfotoIris de Jong 07-03-2022 328 keer bekeken 0 reacties

Begin

28-03-2022 om 15:30

Einde

28-03-2022 om 16:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Online via Teams

Ranking ofwel hoe we als mensen rangorde bepalen in wie belangrijk is, zal zijn en wie minder. Hoe sociale klasse, opleiding, huidskleur, sekse, geboorteland en meer doorwerken in hoe je jezelf ziet en je kansen in de samenleving.

Joris Luyendijk, antropoloog heeft daar recent ook over geschreven in ‘De 7 vinkjes' Hoe mannen als hij overal de baas zijn.   

Chulah en Joost geven eigen voorbeelden in hoe zij dit zien en (hebben) ervaren. Maar willen vooral een gesprek met elkaar er over hebben. Hoe scoor jij zelf op een ‘rangorde Bingo'? Waar werkt dat in door? Hoe speelt dat in de samenleving en dus ook in het vrijwilligerswerk?  

Je kan niet je huidskleur, het gezin waarin je geboren bent of je opleiding uitgummen, maar wat kan je wel doen in je bewustzijn en alertheid in je eigen beeldvorming om anders met verschillen om te gaan?   

We sturen je vooraf als deelnemer een ‘Rankings Bingokaart’ toe om jezelf te scoren.  

Deze kennisboostsessie wordt ingeleid door Chulah Berkowitz, projectleider Vrijwilligersprijzen en antropoloog en Joost van Alkemade, directeur NOV. 

Deze kennisboostsessie is voor iedereen die interesse heeft in of aangeraakt wordt door dit thema.  

Deelnemen 

Je kunt je niet meer aanmelden voor deze sessie, maar mocht je alsnog willen aansluiten dan kan dit via deze link. Laat het ons gerust weten indien er nog vragen zijn via mensenmakennederland@nov.nl. 

Kennisboostweek Nieuwe Gezichten: de kennis voor de een is de oplossing voor de ander   

0  reacties

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen