De kick van bedrijfsvrijwilligers & Good Busy

ProfielfotoIris de Jong 07-03-2022 427 keer bekeken 0 reacties

Begin

29-03-2022 om 12:30

Einde

29-03-2022 om 13:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Online via Teams

Over medewerkersvrijwilligerswerk en samenwerking met bedrijven. Biedt jouw vrijwilligersinitiatief mogelijkheden voor het doen van vrijwilligerswerk door medewerkers van bedrijven? Of wil je je laten inspireren door de mogelijkheden op dit gebied? Meld je dan vooral aan!

Tijdens deze kennisboostsessie vertellen Esther Hofstede en Monique de Bree van Vereniging NOV-Good Busy je alles over de community goodbusy.nu, een initiatief van NOV in het kader van het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet om bedrijven door de vrijwillige inzet van hun medewerkers te betrekken bij vrijwilligerswerk. Via de Good Busy community biedt branchevereniging NOV kennis, inspiratie en actie om ‘goed doen’ door bedrijven eenvoudiger te maken.  

Vereniging NOV start dit jaar met het ontwikkelen van aanbod voor maatschappelijke organisaties in het samenwerken met bedrijven. Marije Dévény neemt hierin het voortouw en hoort tijdens deze kennisboost-sessie graag van jullie wat je vragen zijn en wat je nodig hebt hierbij.

Na deze sessie heb je meer inzicht in: 

  • het waarom, hoe en wat van Good Busy  

  • de mogelijkheden die Good Busy jouw vrijwilligersinitiatief biedt om je aanbod richting bedrijven in de etalage te zetten (Good Busy gaat overigens niet matchen maar wijst de weg naar de organisaties die aanbod hebben) 

  • hoe je Good Busy kunt gebruiken om bedrijven in jouw omgeving te enthousiasmeren voor medewerkersvrijwilligerswerk 

Daarnaast heb je kunnen aangeven wat jouw behoeften zijn met betrekken tot het opzetten van samenwerkingen met bedrijven en het werken met medewerkersvrijwilligers.  

Ter voorbereiding en inspiratie kun je een kijkje nemen op www.goodbusy.nu. Lees de beide Toolkits, lees inspirerende verhalen van bedrijven en vrijwilligers, bekijk het webinar van Chris Jarvis (de inspirator en goeroe) en kijk eens naar wie verwezen wordt in de rubriek Hulp & Advies. Ook kun je een kijkje nemen op de pagina Werven van vrijwilligers (medewerkersvrijwilligers) van Vereniging NOV.   

Deze sessie wordt verzorgd door Esther Hofstede en Monique de Bree, projectleiders van NOV-Good Busy, de community voor bedrijven die goed willen doen in de vorm van de vrijwillige inzet van hun medewerkers. Esther en Monique hebben beiden ruime ervaring in het samenwerken met bedrijven. Esther vanuit haar rol als intermediair en Monique vanuit vrijwilligersorganisaties.

  

Doelgroep

Deze kennisboostsessie is bedoeld voor vrijwilligersorganisaties en vrijwilligerscentrales die willen weten wat Good Busy is en die aanbod hebben of willen ontwikkelen voor bedrijven in de vorm van medewerkersvrijwilligerswerk.

Deelnemen 

Je kunt je niet meer aanmelden voor deze sessie, maar mocht je alsnog willen deelnemen dan kan dat via deze link.  Laat het ons gerust weten indien er nog vragen zijn via mensenmakennederland@nov.nl. 

Kennisboostweek Nieuwe Gezichten: de kennis voor de een is de oplossing voor de ander   

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen