De kick van een goed gesprek

ProfielfotoIris de Jong 07-03-2022 428 keer bekeken 2 reacties

Begin

29-03-2022 om 12:30

Einde

29-03-2022 om 13:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Online via Teams

Tijdens deze kennisboostsessie ontdek je hoe kleine dingen in je manier van communiceren een groot verschil kunnen maken. In gesprek met iemand die ziek is, een handicap heeft of andere bagage met zich meedraagt geven veel mensen aan te twijfelen over wat ze het beste kunnen zeggen of doen.

Welke woorden kun je wel/niet gebruiken? Wanneer bied je iemand hulp aan? Wat doe je als iemand emotioneel wordt? En vraag je nu wel of niet iets over de aandoening als je aan de koffie zit? Vragen die allemaal worden beantwoord in de online training Sterk in Gesprek.

In deze kennisboostsessie gaan we alvast op zoek naar een aantal antwoorden op deze vragen. Je krijgt een aantal praktische gesprektips en diverse mensen delen hun persoonlijke ervaring. Tegelijkertijd maak je kennis met de online training. Hoe is de training opgebouwd, welke keuzes zijn gemaakt en wat maakt deze training nu anders dan al die andere trainingen. Na deze kennis boost weet jij het verschil tussen goed bedoeld en gezegd. 

Deze kennisboostsessie wordt verzorgd door Martine Baadenhuijsen. Zij is expert op het snijvlak van communicatie en beperking. Het is haar missie om de omgang tussen mensen met en zonder beperking te versterken. Martine specialiseerde zich in gesproken interactie, conflicthantering en verlies van gezondheid. Deze kennis combineert ze met haar persoonlijke ervaring in leren, wonen en werken met een visuele beperking. 

Deze kennisboostsessie is voor iedereen die zijn vrijwilligers en/of hulpvragers beter wil steunen of helpen -door naast inhoudelijk of praktisch te - helpen ook de juiste (emotionele) steun te bieden door een goed gevulde rugzak met communicatieve gereedschappen. 

Deelnemen 

Je kunt je niet meer aanmelden voor deze sessie, maar mocht je alsnog willen deelnemen dan kan dat via deze link. Laat het ons gerust weten indien er nog vragen zijn via mensenmakennederland@nov.nl. 

Kennisboostweek Nieuwe Gezichten: de kennis voor de een is de oplossing voor de ander   

2  reacties

Sandy dos Reis 29-03-22 om 14:18

Beste Karin van der Jagt deze sessie zal niet herhaald worden. De opnames van deze sessie zijn echter wel binnenkort online te vinden op ons platform.

Karin van der Jagt 24-03-22 om 13:21

L.S.

Ik had mij aangemeld enkel helaas komt door mijn werk/nieuwe baas een vergadering natuurlijk precies om deze tijd. Komt deze online sessie nog een keer?

Mvg Karin van der Jagt

 

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen