De kick van het begeleiden van een Expeditie Nieuwe Gezichten

ProfielfotoIris de Jong 07-03-2022 411 keer bekeken 0 reacties

Begin

31-03-2022 om 09:30

Einde

31-03-2022 om 10:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Online via Teams

Kennisboostsessie hoe je organisaties helpt en versterkt bij het betrekken van nieuwe doelgroepen vrijwilligers door de methode Expeditie Nieuwe Gezichten.

Voor je verder leest, kijk dan eens naar deze animatie… 

En? Ben jij die facilitator die het leuk vindt om met groepen aan de slag te gaan en nieuwe wegen te bewandelen? Help jij vrijwilligersorganisaties graag naar grote hoogte? Dan is misschien de rol van expeditiebegeleider wel op je lijf geschreven! 

Tijdens deze kennisboostsessie nemen we je mee achter de schermen van de Expeditie Nieuwe Gezichten. Deze methode helpt organisaties om nieuwe gezichten te betrekken als vrijwilliger. Een ware uitdaging, want dat vraagt om denken en doen buiten de gebaande paden. 

Tijdens deze sessie nemen we je mee in de methodes die in de Expeditie zijn verwerkt, leggen we de opbouw uit, leggen we je het verschil uit tussen een ‘Meta-expeditie’ en een ‘Gewone expeditie’ en vertellen we je wat deelnemen zowel jezelf als ook de deelnemers van de expeditie oplevert.  

Bij deze sessie is ook een expeditiebegeleider aanwezig die jullie uit de eerste hand haar ervaringen vertelt en die jullie van ‘binnenuit’ kan vertellen wat het is om expeditiebegeleider te zijn en worden...  

Deze kennisboostsessie wordt verzorgd door Jacquelien Willemse, Projectleider Expeditie Nieuwe Gezichten en door Merel ten Haaf, expeditiebegeleider van het eerste uur bij Inzet078 in Dordrecht. Ze werkt al adviseur vrijwillige inzet en heeft inmiddels al twee expedities begeleid. Lees hier ook haar ervaringsverhalen.  

Doelgroep

Voor alle vrijwilligerscoördinatoren, vrijwilligersorganisaties en medewerkers van vrijwilligerscentrales die echt het avontuur aan willen gaan en van het betrekken van nieuwe gezichten echt wel maken, maar nog zoekende zijn in hoe je organisaties zelf versterkt tijdens een traject, zonder alles voor te zeggen, want er is helaas nog steeds geen ‘one size fits all’ oplossing om te zorgen voor meer vrijwilligers. 

Wil je echt voorbereid zijn? Ga dan naar de website van Mensen maken Nederland. Ook kun je daar de brochure voor expeditiebegeleiders vinden en de brochure die we gemaakt hebben voor deelnemers van een expeditie. Wil je weten welke expedities er in het najaar van start gaan? Kijk dan in de kalender. Daar kan je je trouwens ook meteen als expeditiebegeleider aanmelden. 

Deelnemen 

Je kunt je voor deze sessie niet meer aanmelden, maar mocht je alsnog willen deelnemen dan kan dit via deze link. Laat het ons gerust weten indien er nog vragen zijn via mensenmakennederland@nov.nl. 

Kennisboostweek Nieuwe Gezichten: de kennis voor de een is de oplossing voor de ander   

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen