De kick van een certificaat

ProfielfotoIris de Jong 07-03-2022 490 keer bekeken 2 reacties

Begin

28-03-2022 om 09:30

Einde

28-03-2022 om 10:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Online via Teams

Het vrijwilligerswerk biedt mensen nieuwe en andere ervaringen die bruikbaar zijn voor een volgende stap of richting in hun betaalde- of vrijwilligerswerk. En hoewel het doen van vrijwilligerswerk voor iedereen waardevol is kan het extra waardevol zijn voor bepaalde groepen.

Het vrijwilligerswerk biedt mensen nieuwe en andere ervaringen die bruikbaar zijn voor een volgende stap of richting in hun betaalde- of vrijwilligerswerk. En hoewel het doen van vrijwilligerswerk voor iedereen waardevol is kan het extra waardevol zijn voor bepaalde groepen. Denk aan jongeren die een (eerste) baan zoeken of werkloos zijn (geworden), migranten met afstand tot betaald werk, asielzoekers en statushouders die hun plek moeten vinden in Nederland en op de arbeidsmarkt, mensen met nauwelijks formele opleidingen en diploma‚Äôs zoals laagopgeleiden en analfabeten.  

Maar hoe zorg je als vrijwilligersorganisatie dat deze groep actief aan de slag gaan met de  ontwikkeling van competenties en welke mogelijkheden zijn er om hen met een certificaat te belonen?  

Na deze sessie:

  • heb je meer kennis over de waarde van een certificaat 

  • heb je meer kennis over de verschillende vormen van waarderen via een certificaat 

Deze kennisboostsessie wordt verzorgd door Sandy dos Reis, NOV medewerker die zich afgelopen jaar bezig heeft gehouden met het thema valideren van opgedane competenties in het vrijwilligerswerk. 

Deze sessie dient als introductie op de bijeenkomst Upval welk in april georganiseerd zal worden door NOV. 

Voor wie: vrijwilligersco√∂rdinatoren en organisaties die vrijwilligerswerk als middel willen inzetten ten behoeve van de ontwikkeling van de mens. 

Deelnemen 

Je kunt je niet meer aanmelden voor deze sessie, maar mocht je alsnog mee willen doen dan kan dit via deze link. Laat het ons gerust weten indien er nog vragen zijn via mensenmakennederland@nov.nl. 

Kennisboostweek Nieuwe Gezichten: de kennis voor de een is de oplossing voor de ander   

2  reacties

Jaleesa Sax

17-03-22 om 10:35

- Kan hij ook terug gekeken worden? 

Jos Jansen of Lorkeers

08-03-22 om 17:47

Helaas lukt importeren van de .ics in google agenda niet: ligt dat aan mij of is er iets fout met dit bestand? In outlook lukt het importeren wel - maar dat gebruik ik nooit voor mijn agenda..

 

 

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen