Het vrijwilligerswerk biedt mensen nieuwe en andere ervaringen die bruikbaar zijn voor een volgende stap of richting in hun betaalde- of vrijwilligerswerk. En hoewel het doen van vrijwilligerswerk voor iedereen waardevol is kan het extra waardevol zijn voor bepaalde groepen. Denk aan jongeren die een (eerste) baan zoeken of werkloos zijn (geworden), migranten met afstand tot betaald werk, asielzoekers en statushouders die hun plek moeten vinden in Nederland en op de arbeidsmarkt, mensen met nauwelijks formele opleidingen en diploma’s zoals laagopgeleiden en analfabeten.
Maar hoe kunnen vrijwilligersorganisaties deze groepen ondersteunen bij het ontwikkelen van competenties en welke mogelijkheden zijn er om hen met een certificaat te belonen?
Afgelopen twee jaar hebben NOV en het Edos Foundation in samenwerking met organisaties uit het buitenland gewerkt aan de ontwikkeling van verschillende informatiebrochures. Deze brochures zijn gemaakt om organisaties en vrijwilligers stap voor stap mee te nemen in het proces van het bepalen, meten en waarderen van de verworven competenties.
Na deze sessie
- heb je meer kennis over de waarde van een certificaat;
- heb je meer kennis over de verschillende vormen van waarderen via een certificaat;
- weet je welke ondersteuning er nodig is om vrijwilligers een certificaat te kunnen aanbieden;
- heb je de kennis over de verschillende mogelijkheden waarop de verworven competenties verzameld kunnen worden.
Voor wie
- Vrijwilligerscoördinatoren en organisaties die een certificaat als middel willen inzetten om de verworven competenties te (h)erkennen.
- Medewerkers van vrijwilligerscentrales die organisaties willen ondersteunen bij het erkennen van verworven competenties.
Deze bijeenkomst wordt verzorgd door NOV en Edos Foundation.
Aanmelden
Interesse om online deel te nemen? Klik dan op deze link.