ALV AGORA, workshops Toekomstbestendig vrijwilligersbeleid, Jouw rol in samenspel met hulpverlening

ProfielfotoMark Molenaar 23-03-2022 409 keer bekeken 6 reacties

Begin

07-04-2022 om 13:00

Einde

07-04-2022 om 16:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Online, je krijgt een link een dag van tevoren

Graag ontvangen we je feedback zodat we de ALV en/of workshops in de toekomst kunnen blijven verbeteren. Je kan ons hierbij helpen door de onderstaande vragenlijst in te vullen. De antwoorden zijn anoniem. https://docs.google.com/forms/d/1bSrPLHJeMHtbMvSKpOb03wIZjP92M_aJPluXXLuXllU/edit

Programma

  13.00 - 14.30

 Algemene Ledenvergadering

 

  14.30 - 14.45

 Pauze en Inloop

 

  14.45 - 16.30

Jouw rol als coördinator in het samenspel met de hulpverlening

Begeleider: Marrit van der Hoest

Heb jij vrijwilligers die als maatje individueel gekoppeld worden aan mensen waar ook hulpverlening bij betrokken is? Heb je het gevoel dat je soms moet lopen leuren met je vrijwilligers of dat alles juist over de schutting wordt gegooid?

Steeds vaker komen vrijwilliger en hulpverlening samen in casuïstiek. Dit vraagt een andere manier van kijken en samenwerken. Jouw rol als coördinator is hierin onmisbaar.

In deze korte workshop geeft Marrit van der Hoest informatie over haar trainingen in de MVier-werkwijze. Trainingen voor zowel hulpverleners als coördinatoren. De MVier-werkwijze geeft coördinatoren en hulpverleners handvatten om deze samenwerking prettig vorm te geven.

 

  14.45 - 16.30

Vrijwillig met elkaar; 
Help! Een 'toekomstbestendig' vrijwilligersbeleid...

Begeleider: Anja Slendebroek

Ook dat nog erbij: een toekomstbestendig vrijwilligersbeleid' hoor ik je denken. Maar wel belangrijk, want het geeft jou houvast, geeft je positie en maakt je leven als coördinator vrijwilligerswerk uiteindelijk makkelijker. Er zijn vele trends te zien binnen het vrijwilligerswerk, of zoals we het liever noemen 'inzet van vrijwillige energie'. Corona heeft deze trends nog eens versnelt of er zijn nieuwe bijgekomen. Als coördinator vrijwilligerswerk zie en voel je die veranderingen al geruime tijd en heb je al langer door dat one size fits all niet meer zo goed werkt. En dat vrijwilligers binnen jouw organisatie verschillende 'vrijwilligersreizen' afleggen. Hoe krijg je hier nu meer grip op en hoe vertaal je de trends naar de manier waarop jouw vrijwilligersorganisatie werkt en hoe jij het vrijwilligersmanagement in de praktijk brengt? Een gedragen, modern en gedifferentieerd vrijwilligersbeleid helpt jou daarbij. In de workshop kijken we naar de laatste trends binnen 'vrijwillige inzet', delen we met elkaar wat vrijwilligersbeleid voor jou is en kijken we welke stappen jij kunt zetten om het vrijwilligersbeleid toekomstbestendiger te maken.

 

 

 

 

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via dit formulier. Voor leden zijn de ALV en workshops gratis. Voor niet-leden geldt een tarief van € 50,- als ze deelnemen aan één van beide workshops. Documenten voor de ALV krijg je nog per mail als je je daarvoor opgeeft.

6  reacties

Vrijwillgersbeleid

Mark Molenaar 07-04-22 om 12:22

Marijke van Zuilen - van Gelder Je hebt mail ontvangen. Welke workshop wil je doen?

Ik heb nog geel link ontvangen. Graag zou ik deze willen ontvangen. 
groet Marijke van Zuilen

Trieneke Wubs 04-04-22 om 9:35

Mooi programma. Helaas heb ik andere bijeenkomsten op het werk die middag. 

Ik sluit graag een volgende keer aan. 

Trieneke Wubs, Zonnehuisgroep IJssel-Vecht 

Mascha van Mourik - Bullens 24-03-22 om 16:24

Mooi onderwerp. Ik kan zelf helaas niet. Mijn collega Melissa Derksen sluit namens s' Heeren Loo aan vanaf 14.45 uur t/m 16.30 uur

Een mooie middag gewenst,

Mascha van Mourik, 's Heeren Loo 

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen