Webinar 'Hoe maak je jouw organisatie aantrekkelijk voor (nieuwe) vrijwilligers?'

Marion Vijverberg 11-05-2022 444 keer bekeken 0 reacties

Begin

31-05-2022 om 10:30

Einde

31-05-2022 om 12:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Is jouw organisatie of initiatief op zoek naar nieuwe vrijwilligers en is het soms lastig om ze te vinden? Zou je nieuwe én je bestaande vrijwilligers langer aan jouw organisatie willen binden? Meld je dan aan voor dit webinar, georganiseerd door zes vrijwilligerscentrales in de regio Utrecht.

Voor wie?
Organisaties en initiatieven die met vrijwilligers werken en nieuwe inspiratie willen opdoen voor het werven van vrijwilligers.

Inhoud
In deze interactieve online bijeenkomst reflecteren we kritisch op de cultuur binnen de eigen organisatie met gastsprekers Jacquelien Willemse, programmaleider bij het NOV, Stephanie Maas, onderzoeksmedewerker bij Lucas Meijs aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en Mandy Leijen van VrijwilligersHuis Nieuwegein.

Tijdens het webinar krijg je inzicht in jouw eigen organisatiecultuur en welke veranderingen mogelijk nodig zijn. Ook delen we geleerde lessen over wat voor vrijwilligers belangrijk is om zich voor een organisatie in te (blijven) zetten. We sluiten af met tips voor in de praktijk. Maar, we horen natuurlijk ook graag jouw ervaringen en tips! 

Praktische informatie
* Datum: dinsdag 31 mei
* Tijd: 10.30 – 12.00 uur
* Locatie: online
* Nodig: goede internetverbinding, een laptop of PC voor de livestream en een mobiele telefoon om (anoniem) mee te kunnen doen aan de polls tijdens het webinar.

Gastsprekers
Jacquelien Willemse is programmaleider van de 'Expedities nieuwe gezichten' (=een nieuwe manier van vrijwilligers werven) bij Vereniging NOV. Zij zal de inzichten delen die de expedities hebben opgeleverd over het werven van nieuwe vrijwilligers. Stephanie Maas zal de resultaten toelichten van haar onderzoek naar de expedities, en ingaan op werkende en niet-werkende componenten bij het werven van nieuwe vrijwilligers. Mandy Leijen zal haar ervaringen en lessons learned delen over de expeditie die zij in Nieuwegein heeft geleid.

Organiserende Vrijwilligerscentrales
Dit webinar wordt georganiseerd door de vrijwilligerscentrales uit Zeist, Utrecht, Amersfoort, Ronde Venen, De Bilt, IJsselstein & Lopik.

Deelnemen
Wil je deelnemen? Meld je dan aan via onderstaande button. De aanmeldingen verlopen via de website van Vrijwilligerscentrale Zeist.

Meld je hier aan!

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen